maanantai 12. syyskuuta 2011

Puolukkametässä osa II ja kauppa käy.

Jään koukkuun kaikkeen, jopa puolukan poimimiseen. Emmää oikein tiä mikä siinäkin viehättää, mutta eipä sen väliä. Yleensä olen / olemme poimineet syksyisin 2-4 ämpärillistä puolukkaa omaan käyttöön. Nyt sain jostain kuningasajatuksen, notta keräänpäs oikein kunnolla myyntiin asti.

Laitoin ilmoituksen paikallislehteen, semmosen olemattoman pienen, ostetaan/myydään palstalle. Arvelin, että etenkin vanhemmat ihmiset saattavat pirauttaa tai sitten eivät. Kerrankin mainokseni upposi! Toiminimeäni kun olen mainostellut, niin ei ole pahemmin tarvinnut persettään soffalta nostaa puhelinsoittojen vuoksi.

Mummot, jotka eivät enää itse metsään uskaltaudu tai kykene olivat palvelustani innoissaan. Puhdistettua puolukkaa KOTIIN KULJETETTUNA. Uskon, että juuri tuo kotiinkuljetus oli SE juttu mikä sai puhelimeni pirisemään. Saahan marjoja toriltakin, mutta siinäkin on vaivansa ja saattaa sekin tulla hintoihinsa, etenkin jos joutuu ajelmaan mittariautolla.


Peräkontissa ahdasta.

Omaan käyttöön keräsin 60litraa, josta valmistimme puolukkajuomaa. Valmista tiivistettä tuli noin 25 litraa, jotka ovat pullotettuina pakkasessa.

Tähän päivään mennessä olen myynyt marjoja n.200litraa ja ainakin 100 litran edestä olisi vielä tilauksia. Nyt on vain pari hidastavaa tekijää. Koko perhe on flunssan kourissa ja "kylillä kertoivat" tänän flunssan kestävän parikin viikkoa. Lisäksi hommaa hidastaa perjaihin asti kestävä sadejakso, näin ainakin Ilmatieteenlaitos arpoo. Notta semmosta.

Pikkupojatkin on olleet pari-kolme kertaa mukana keräämässä. Ja haluan korostaa tässä kohtaa, että olen heille moneen kertaan sanonut, ettei ole mikään pakko. Raha näköjään motivoi, ei mitkään kilikoli kolikot vaan oikein SETELIRAHA. Viiden litran pikkuämpärin kun kerää, niin kympin seteli on tosiasia. 7 vee onkin tienannut jo 25€ ja pian 4 vee 15€. Toivottavasti vähän oppivat mistä raha tulee ja mitä sen eteen joutuu tekemään. Saas nähä malttavatko sijoittaa Tanskalaiseen muoviin.  
 Voi kun oisit viisaampi kuin isäs milloinkaan, kunpa oppisit ajattelemaan... -Yö-Yhtye / Ihmisen poika.

Jokainen on varmaan kuullut tarinoita vanhemmiltaan tai isovanhemmiltaan, miten olivat joskus aikoinaan tienanneet ekat omat rahansa marjastamalla tai sienestämällä ja ostaneet sitten television, polkupyörän tms.
Ajattelin kokeilla samaa ja ostella näillä rahoilla jotain mukavaa itelle ja perheelle. Olisi synti laittaa nämä rahat johonkin sähkö- tai vakuutusmaksuun.

Niinpä sijottelin rahojani tänään mm. tämmöseen käsi GPSsään. Nyt on komiaa olla mettäs. Uskaltaa vähä mennä autoltakin kauemmaksi. Lisätietoja löytyy täältä. En nyt jaksa ruveta kirjottelemaan tästä sen enempää
"Käsikepsi" Magee lelu.

Sekä tämmöseen. Toivottavasti poika tykkää, elkää kertoko kuitenkaan vielä pienelle mitään, sillä tämä fillari laitetaan pakettiin ja synttärisankari saa sen viikonloppuna 4-vee lahjaksi.

Munamankeli.

Lisäksi on on ollut pakko laittaa joku euro ruokakauppaan ja bensatankkiin. Jotenkin katkeraa hommaa laittaa tommoset tienistit pakollisiin. No onneksi on tilauksia siihen malliin, että voi vielä törsätä lisää kaikkeen kivaan.