lauantai 3. maaliskuuta 2012

Komia- kuparilusikka

Pitkästä pitkästä aikaa alotin taas takomaan kuparia. Oikeastaan aloitin urakan jo pari viikkoa sitten, mutta en vain ole saanut aikaiseksi blogailla, kuten en oikein mitään muutakaan järkevää. 
Jumittaa koko ukko.



Vihdoin ja viimein, kun sai kuparia, niin hommasinkin tyhymänä sitten pikkusen liian ohutta. Muistelin että paksuus oli jotain 0,7mm luokkaa, mutta sehän olikin lähempänä milliä. 
Näitä kun on nyt sitten tullut pellisaksilla leikeltyä aikamoinen kasa, niin taotaan ja tehään ne nyt loppuun saakka. Voi olla, että ovat yhtä hyviä kalastavia kuin Komiat ja uivat hienosti tai sitten ei. Toivottavasti kelpaavat edes vetouisteluun tai sitten rantavesien ja matalien & kivikkoisten koskien koluamiseen.


Oon viimeksi takonut kuparia noin pari vuotta sitten. Kyllä meni pitkään, ennenkuin muistin taas miten noita oikein paukutetaan. Se on kyllä aikamoista kikkailua ja viimeisen päälle käsityötä. Ei varmaan olisi yhtään hullumpi ajatus hommata/rakennella jonkilanen muotti ja prässi. Helpottaisi kummasti, mutta siinä samalla muuttuisi sitten koko homman luonne.


Materiaalia riittäisi yli kahteen sataan Komiaan, mutta teen nyt eka vajaan 100kpl:n satsin ja katon onko näistä mihinkään, vai lentävätkö suoraan roskiin. Toivottavasti työ ei mene hukkaan.


Tuli muuten siivottua ja raivattua varasto jossa uistimia nikkaroin. Pari muovipussillista lähti kaikenlaista enemmän ja vähemmän tärkeää roskiin. Löysin myös 20-30 koukutonta Komiaa ja Häjyy-lusikkaa. Löysin niihin renkaat ja koukut ja vääntelin paikoilleen, on taas ens kesäksi pohjaan jätettävää.

Pitää laittaa juttua lisää näistä UL-Komioista, mikäli hommat etenee. On myös mahollista, että saan hommattua paksumpaa kuparia. (laitahan jätkä postiin, kuitenkin luet tätä =) kiitos! ) Jos jotain kiinnostaa lusikan takominen enemmänkin, niin kyselkää ihmeessä ja autan sen minkä osaan. Tai jos haluat nähdä miten yksi KOMIA syntyy ihan alusta ihan loppuun, niin vinkkaa siitäkin. Kaikkien työvaiheiden esittelyn jälkeen selviää varmasti sekin miksen myy näitä eurolla tai parilla.

Lisäksi täytyisi lähteä pitkästä aikaa koskelle rentoutumaan, fiilistelemään ja jos sitä nyt ottais umpparin ja Minnow Spooninkin mukaan, niin emo luulee että meen kalaan...