sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kevätretki lintutornille.

Muutaman kilometrin päässä meidän kotoa on mukava luontopolku, jossa tulee käytyä pari kertaa vuodessa. Luontopolku kiertää Keskisenlammen ympäri. Reitinvarrelta löytyy myös lintutorni, jonne myös eilenkin suunnistettin pikkupoikien kanssa eväitä syömään ja testailemaan kaukoputkea.

Lammen rannoilta löytyy syksyisin myös karpaloita. Tämän uskallan paljastaa, sillä itse en ole mikään innokas karpaloiden poimija, se on niin tuskaisen hidasta puuhaa. Puolukan kanssa onkin sitten toinen juttu, niitä on mukava poimia ja niitä mestoja en paljastakaan.
Pitkospuut olivat tarpeen useassa kohdassa, sillä näin tulva-aikaan vettä oli paikoin reilusti.

Joku myräkkä oli puhaltanut puita nurin.Lintutorni näkyvissä!


Vettä tosiaan riitti, hyvä että kumppareiden varret riittivät.


Lintuja ei pahemmin näkynyt, joku telkkä ja jotain pikkutirpusia, mutta löysin muuta mielenkiintoista. Hauethan ne siellä polskivat kutupuuhissa, selkäevät ja pyrstö vaan vilahteli pinnan yläpuolella ja molskinta oli kovaa. Kunnon kuvaa en kuitenkaan onnistunut nappaamaan.


Räpsyripsi bongaa synttärilahjallaan.


Evästä naamaan.


Tuo kaukoputki oli muuten ihan huikea! Suurennnos oli 60 kertainen.
Vastarannalla, keskellä kuvaa näkyy radiomasto, kun tarkkaan katsoo.


Tässä kuvassa on kameran zoom täysillä. Ihan normi pokkari, Canon Ixus.


Ja tässä näkymää kaukoputken läpi. Aika huikeeta. Satojen metrien päässä olevasta männystäkin erottuu kävyt ja jopa havunneulaset. Kiva lelu.Luonnossa törmää aina kaikkeen mielenkiintoiseen, kun pitää silmänsä auki. Vielä kun tietäsi, mikä ötökkä tuosta on nakertanut kuoren irti.


Ja tällainen, ilmaisesti jonkin linnun ruokailupaikka, löytyi puun alta. Oli siinä muutama sata käpyä.