sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Suihkun sekoittajan korjaus

Näin isänpäivän kunniaksi blogailen nyt eilisestä hommasta, kun piti taas leikkiä isää ja remonttireiskaa. Eli ongelmana oli semmonen, ettei suihkun hanasta meinannut tulla enää lämmintä/kuumaa vettä. Kyllä sitä saunan jälkeen käy viileämmässäkin suihkussa, mutta jos varta vasten menee suihkuun niin ei oo kivaa palella siellä.

No, rahaa mulla ei edelleenkään ole eikä varmaan koskaan tule olemaankaan, joten ajattelin kokeilla purkaa hanan ja vielä kasatakin ihan ite. Tuli mieleen se Aku Ankka mainos, jossa Timo Kahilainen oli kellarissa rassaamassa jotain putkia ja vettä oli muniin asti: - Mokoman pikkuhomman takia, ei niin sanotut ammatimiehet meikäläistä kyni! Uskomatonta mutta totta, pääsimme illalla saunomaan ja suihkusta tuli kuin tulikin kuumaa vettä!


Ekana tietty kävin kellarissa ottamassa vesipumpun pois seinästä ja laskin keittiön hanasta vedet pois.


Purkutyön alotin irrottamanlla ton hana-tsydeemin.


Sekoittajan päissä oli muoviläpät, jotka lähti ihan ruuvimeisselillä vääntämällä. Tuo messinkinen ruuvi taas ei. Piti ottaa koko sekoittaja irti seinästä ja laittaa se ruuvipenkkiin. Lopulta vasaran ja ison ruuvarin kanssa sain tuon sihdin irti.


Tommonen osa sieltä löytyi, hiekkaa oli kertynyt ihan kivasti, muttei tuo nyt kyllä voi olla syy siihen ettei tule kuumaa vettä.


Huuhtelin myös tuon montun, mistä tuon sihdin irrotin. Seuraavaksi oti irti tuon osan, josta säädetään lämpö.


Aikansa kun kikkaili, niin sain myös muut osat siitä irti.


Sielltä löytyi tuommonen pikku "nasta" joka oli jumittanut kiinni. Samanlainen systeemi kuin vesikiertoisen lämmityspatterin termostaatissa. Sitä kun paineli ruuvarilla muutaman kerran, niin se oli siinä. Ei ollutkaan paha homma ollenkaan ja toivottavasti sekoittaja sai taas pikkusen lisää elinaikaa.