keskiviikko 23. tammikuuta 2013

ISKÄN MÖKÖTYSMAJA OSA 23 miinus 16 / plus 17

Ei oo tullut muutamaan päivään mökötettyä, kun on tullut touhattua kaikkea muuta. Ei mitään ihmeellistä, mutta ei kai sitä nyt aina jaksa möksöttää. Tänään kuitenkin kävin jatkamassa hommia. Siivoilin tilan siihen kuntoon, että kehtaa raahata patjan ja peitot sisään. Vaikken mä nyt ihan prinsessa olekaan, niin jotain rotia. Ei sitä patjaa nyt ihan työkalujen ja laudanpätkien päälle viitti laittaa. Keräilin työkalut kasaan, poltettavat ja muut roskat erikseen jne.

Sitten kävin rosvoretkellä tuvan puolella ja konnasin tommosen koristesähkötakan makkarista. Ei tuo yks öljypatteri yksinkertaisesti vaan jaksa lämmittää kämppää riittävästi. Tuon takan saa myös lämmittämään. Tehoja löytyy kaksi. 600 ja 1200w. Tarkoitus oli ottaa takka käyttöön vasta sisustusvaiheessa, mutta nyt oli melkein pakko ottaa varaslähtö. Alkais taas kolmen yön putki ja ajattelin nukkua kunnolla. Saa sitten muu perhe elellä samalla rauhassa omaa elämäänsä ilman hyssyttelyä. Tämähän se yksi koko rakennusprojektin ideoista olikin.

Kyllä mullon sisustussilimää!
Samalla kun seurailin lämpömittarin elohopean kohoamista, jatkoin rakentelua. Ruuvailin yläpohjaan villojenkannatuslaudat/aluspuut kattopinnalle. Ärsyttävää hommaa. Raskasta touhata pitkien lautojen kanssa itestään ja taiteilla jakkaran ja akkuporakoneen kanssa. Pikkusen jäi vielä kesken tuo homma. Kattomateriaaliksi ajattelin laittaa ihan vaikka kovalevyn tai jotain muuta halppista. Tuo on kuitenkin vaan varastonpuoli, ei sen enempää.Noi viisteet on kyl jotenkin noloot. En hokannut seinarunkoa tehdessäni ottaa kaikkea huomioon, joten vähän oli vaikeaa noita kiinnitellä. Sinänsä kuitenkin yks ja sama, kuhan nyt jotenkin saa juntattua kiinni ja levy päälle, mutta turhautti tuo kuitenkin. Täytyy varmaan laittaa vaakakoolausvaiheessa yksi vaaka 2x2 tohon alle, ettei nyt putoa koko viritys.


Ja eikun patjaa lattialle! Huomenna iltapäivästä tuossa saa sitten nukkua ja keräillä voimia yövuoroon.

Oikeen kukkakuvioinen peitto ja kaikkee, niii

No ny o mattokin laattialla. Niin kodikasta notta oikee!
Kokoajan kun tuolla mökälässä on touhannut, on ollut pelko persiissä, että mitäs jos tätä ei saakkaan lämpimäksi, niin mitäs si? No saihan sen! Takka kun posotti pari tuntia, niin johan rupes tarkenemaan. Mittari näytti peräti +17 astetta huh huh! Täytyy huomenna käydä laittamassa tuo mylly pyörimään paria tuntia aikaisemmin ennenkuin menee köllimään. Sammutin takan klo 17 aikoihin ja jätin patterin päälle. Illalla, kun kävin kattomassa, niin lämmöt oli +10, samalla kun ulkona paukkui -18 pakkasta. Hyvältä näyttää. Alin lämpötila missä olen tuolla nukkunut on ollut +4. Se oli kyllä jo vähän turhan extremee, myönnetään.


Kyllä nyt on tunnelmaa. Makkaranpaisto ei vaan taida onnistua...