maanantai 10. kesäkuuta 2013

Komia-lusikoita ja koskikalastus-fiilistelyä

Sain vihdoin ja viimein tilattua Rialinnasta LV-1 lakkaa, uistinrenkaita ja koukkuja. En nyt ihan tarkkaan laskenut, mutta arvioisin, että puolivalmiita, eli lakkaa vaille olevia Komia-lusikoita on noin 100-150 kpl. Alottelin jokunen päivä sitten lakkaushommat ja tänään pujottelin ekaan satsiin renkaat ja koukut.

Noi lakkaa vaille valmiit Komiat on odotelleet varastossa pakasterasiassa aika tarkalleen vuoden päivät. Pienestä se on ollut kiinni. Nyt vaan rupesi tuntumaan siltä, että teenpäs nuo valmiiksi. Meinasin nimittäin alotella taas aktiivisen koskikalastuksen, oikein tosisnansa.

Mulla on vaan sellainen tunne, ettei tästä kesästä tule kovinkaan kalastuspainotteista, etenkään jos sitä vertaa edellisiin vuosiin, mutta kuitenkin. Ajattelin aloitella kalastuksen tällä viikolla, mahdollisesti jo huomen illalla. Lisäksi odottamani vuoden kohokohta kalastuksellisesti tapahtuu todennäköisesti Juhannusviikolla, kun kalakamuni Vaasasta ajelee asuntoautollaan tänne, meidän jokavuotiseen koskikalastus-sessioon. Tuosta linkistä viime vuotiseen retkeemme.


LV- ykköstä pintaan.

Hopea, ruskehtavalla selällä.

Punainen, kultaisilla ja mustilla raidoilla.

Or-Mu

Pu-Va. Perus haukifäri

Leppis

Musta-Kupari. Nostalginen wanhanliiton lusukkafäri

Pu-Mu

Ahven

Hopea, violetilla selällä. Kylmän veden väri, kuulemma?

Tyttöjenvärinen. Kokemuksella uskallan väittää, että paras väri talviselle koskelle.

Wanhanliitonfäri.

Firetiger

Puppeli. Jos ei tällä saa, niin ei millään =)

Eka satsi koukutettuna.

Yleisesti ottaen maalausjälki on vähän heikohko. Parempaankin pystyy. Toisaalta taas kun miettii, niin kaloja näillä on tarkoitus miellyttää, ei kalastajaa. Maalausjälkeä suuremman murheen aiheutti nuo koukut jotka tilasin. Joskus (harvoin) halavalla saa hyvää, nyt ei. Tilasin halvimpia mahollisia koukkuja mitä löysin, jotka osoittautuivat, jos ei nyt aivan luokattomiksi, niin heikoiksi ainakin. Olivat nimittäin erittäin tylsiä. Jouduin teroittamaan kaikki koukut! Mulla on semmonen tapa, että testaan koukkujen terävyyden sormen kynsiin. Jos koukku luistaa, kun sen painaa kevyesti kynttä vasten, niin se on tylsä. Tämmönen pikatestaus neuvottiin muistaakseni joskus ERÄ-Lehdessä ja se on ollut mielestäni hyvä semmoinen nyrkkisääntö. 150 kolmihaarakoukkua kun teroittelee, niin se tekee 450 koukkua. Aina ei näköjään kannata yrittää säästää.

Mutta semmosta tällä kertaa. Toivottavasti kesä tuo mukanaan monta mukavaa sykähdyttävää kalastuksellista hetkeä, joiden avulla jaksaa taas kärvistellä seuraavan talven.