torstai 10. tammikuuta 2013

ISKÄN MÖKÖTYSMAJA OSA 20 Yläpohja. Purua, villaa ja suunnittelua.

Nyt kun hommat rupee olemaan jo kohtuu hyvällä mallilla ja pitäisi käydä välillä oikeissakin töissä, niin päätin käydä parantamassa yläpohjan eristystä. Alla olevat kuvat on kyllä luokattoman huonolaatuisia, mutta kyllä niistä nit idean tajuu. Minä ainaki, ja se riittää.

Tasapainoilin itteni tuonne ylös ja otin haravan mukaan. Tasottelin haravalla purut silleen, että joka paikassa olisi suunnilleen yhtä paljon. Ei sattunut mittaa mukaan, mutta veikkaisin että parikymmentä senttiä löytyy, sekä noista nurkkaviisteistä sitten vielä paksumpi kerros.

Tuulettumisen kanssa ei ainakaan tule ongelmia, koko yläpohja on tilava, räystäiden alla on tuuletusraot, sekä päädyssä vielä luukku. Lisäksi täytyy muistaa, että 2/3 aitasta on vielä rakentamatonta kylmää tilaa. Sanoin "vielä", sillä mulla on vähän kaikenlaisia suunnitelmia tulevaisuudessa...


Päädystä löytyy myös tommonen luukku, josta on ehkä aikoinaan purut nosteltu yläpohjaan.


Alla olevasta kuvasta näkyy tuo purun ja villan raja, sekä tasoitetut purut.


Noi viistopoterot ajattelin eristää silleen, että laitan vaakaan 50mm villalevyn ja lopun täytän sitten selluvillalla, niin saa tiiviisti eristettyä ja kunnolla paksuutta.


Oli taas aika jännät paikat touhailla tuolla. Pikkuhiljaa alkaa kyllästyttämään tuo rimojen, koolausten ja runkojen päällä tasapainoilu. Parista kohtaa sain pudotettua villat alas. Mukava lämmin ilma nousi päin naamaa. Kävin sitten ruuvaamaassa parit tukilaudat alle, etteivät enää putoa.


Haettiin pikkupojan kanssa taas kolme pakettia 50mm villaa. Tykkään enemmän tosta viiskymppisestä, kuin satasesta. Jotenkin mukavampi käsitellä, leikata ja asentaa. Vetäsin sitten vaakaan kerroksen, eli nyt yläpohjassa on 150mm villaa. Loppui taas aika kesken ja piti lähteä muuta touhaamaan. Seuraavaksi laitan vielä yhden kerroksen 50mm, eli kokonaispaksuus tulee olemaan 200mm. Jos ei riitä, niin laittaa sitten lisää. Uskoisin tuon kuitenkin olevan aika hyvä määrä. Niin ja noihin sivupoteroihin tulee sitä selluvillaa vielä. Nyt vaan heittelin sinne parit palat väliaikaisesti. Pitää melkein joku lamppu ottaa tonne mukaan, tai odotella aurinkoista päivää, niin näkee paremmin asennella.


Tualla veispuukin puolella on kyselty, notta mites noi lämmöt on nousseet. Tässä vaiheesa rakennusprojektia lämmöt ovat vakiintuneet yhdellä pienellä öljypatterilla noin 10 asteeseen( ulkolämpötila viitisen astetta), joka onkin tavoite. Nukkumistarkoitukseen lämmöt on kuitenkin saatava nousemaan vielä viitisen astetta lisää. Uskon että tämä kyllä onnistuu, kun homma etenee.


Istuskelin eilen tuolla itestäni Radio Suomen kanssa ja pohdin tuota lattian ja seinän sulkujen limitystä. Koska pelkän teipin varaan ei viittis millään jättää, niin sain älynväläyksen ja lamppu syttyi. Isken laudan (n.25mm) seinän pystyrunkoon kiinni ja nostan lattiapaperin siihen kiinni. Nitojalla nips naps ja sitten ajan kääntöpöytäsirkkelillä sen paksuisen riman, että yhteispaksuudeksi tulee 50mm ja puristan paperin tuonne väliin. Nerokasta?!