keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Saunaan lisää Ledejä ym.

Joulu on sitten takanapäin ja hyvä niin. Joulumme oli ihan perinteinen ja kaikinpuolin onnistunut. Sen verran piti kikkailla, että mäkin kirjotin pukille. Toivoin panssarivaunua. Vein kirjeen rappusille ja aamulla se oli kadonnut. Arvuuteltiin ja kuulosteltiin pitkin aattoa, että joko kuuluu Dieselin hurinaa ja minneköhän sen tankin saa sitten parkkiin jne.

No viimeisestä paketista se sitten löytyi. Shermanni. Radio-ohjattava kaunokainen. Oli jätkät vähän ihmeissään. Ne ei oikein tienneet mitä sanoa. Iskä sitten sai panssarivaunun. Komiasti liikkuu eteen ja taakse ja torniakin voi käännellä sekä putkea nostaa ja laskea. Harmi vaan, ettei pysty ampumaan. Olis hieno laittaa muoviset sakemannit asemiin ja tulittaa niitä oikein huolella =)


No, se Joulusta. Rupes jotenkin tuntumaan jo siltä, että kaipasi jotain muutakin touhattavaa. Möksikseen en vielä jaksanut mennä jatkamaan eristystä, mutta jotain oli pakko tehä. Päätin mennä ottamaan rikki mennet kiuasledit pois ja asentamaan uudet. Kiuasledit kestivät noin 100 saunomiskertaa. Aika huonosti, ottaen huomioon, että ne olivat asianmukaiset kiukaan yläpuolelle juurikin tarkoitetut. Niissä oli jotkut lasit ja tiivisteet, joiden olisi vissiin pitänyt suojata kuumuudelta.

Laskin aikani kuluksi myös viivat jotka olen vetänyt merkiksi joka saunomiskerralla. Joulupäivänä saunamme lämpeni 213 kerran. Laskemisen aloitin 20.5.2011 Klik

Koska en saanut kikkailtua noita lasisuojia tavallisten Ledien suojaksi, niin päätin että antaa olla sitten, mutta laitetaan siitä hyvästä lisää ledejä toiseen kohtaan.


Irroitin koristelistana toimineen heinäseipäänpuolikaan ja porasin siihen reiät tasaisin välein. Yhteensä uusia ledejä tuli 6kpl.

Kutistesukkaa kynttilänliekin avulla suojaamaan liitosta.
Virallistakin virallisemmat roudarinteippipatentit. Einesieltämihinkäännäy.
Semmonen valopötkö siitä sitten tuli. Samanlainenhan, mutta puolet pidempi, löytyy myös toiselta seinältä, eli ylälauteen yläpuolelta.
En ole muistanut (kai?) laittaa kuvia, kun fixailin noita heinäseiväskaiteitakin. Yhtään en kyllä muista milloin nuo nikkaroin. Lisäsin muutamat poikkipuut ihan turvallisuuden vuoksi. Nuo on olleet ihan hyvät ja kivat, mutta jos joskus vielä innostun, niin vähän pitäisi jotain duunailla, sillä tulen sytyttäminen ja puiden lisääminen on vähän hankalaa. Samalla tein tommosen erillisen penkin haapatukin pätkästä, joka näkyy pikkusen tuossa alla.Sain samalla säädettyä lasiovenkin kohdalleen. Eihän siihen mennytkään kuin puolitoistavuotta. Kuusiokoloavaimilla piti vaan ruuvailla, että sai oven silleen, että se osuu pehmeästi tiivisteeseen, eikä kolise rumasti karmia vasten. Huomenna voisi käydä fiilistelemässä illalla saunomassa 214. kerran, kun on ensin palellut päivän mökötysmajassa.