torstai 3. tammikuuta 2013

Ihan törkeen hyvä Kanasalaatti

Kyselin tuolla veispuukissa eilen, notta mitäköhän uutta sitä keksisi tehdä kanankoivista. Yleensä oon vaan heittänyt sitruunapippuria päälle ja uuniin. Tykkään ihan hirveesti ruuanlaitosta ja kaikenlaisesta kokeiluista, mutta kanankoipien kanssa en ole kyl keksinyt mitään ihmeempää. Otin sitten vähän kavereiden vinkeistä ideoita, etenkin tuo pannulla esipaistaminen / ruskistaminen oli uutta kanankoivissa.

Paistelin koivet eilen ja tänään sitten aloin suunnittelemaan ja soveltamaan. Kana on vain yksi pikkuinen osanen tätä settiä, mutta kuiteskin. Oli aikalailla työläs valmistaa, mutta makuelämys kyllä palkitsi. Ihan järjettömän hyvää! Huomattavasti helpompi olisi ollut tehdä salaatti fileesuikaleista, mutta tällä kertaa näin.

Kylmä kanasalaatti

- Paistinpannu kuumaksi ja loraus kylmäpuristettua ruokaöljyä. Pari minuuttia per puoli.
- Kanat uunivuokaan. Mausteeksi reilusti curryä ja sitruunapippuria. 30min 200´ + 60min 150`
- Keitä kymmenkunta (mielellään kiinteälaatuista) perunaa ja jäähdytä ne. Voi tietty käyttää esimerkiksi eilisiä jämiäkin, kuten myös kanat voivat olla esim. fileesuikaleita.
- Keitä 6kpl kananmunia. Säikäytä ne, esim. huutamalla että: Teidän äitimuori ja anoppi on just uunissa!!!, tai sitten ihan vaan normaalisti kylmässä vedessä. Pilko mulukut neljään- kuuteen osaan.
- Irroita lihat. Lämpimästä lähtee luonnollisestikin helpommin. Itse valitsin vaikeamman tien. Paista/kuullota lihoja kuumalla pannulla reilussa lorauksessa kylmäpuristettua öljyä, niin että saavat kunnolla färiä.
- Pilko perunat parin sokerinpalan kokoisiksi.
- Pilko kokonainen kurkku, paprika ja punasipuli pieneksi silpuksi.
- Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sekaan kaksi purkkia kermaviiliä sekä erittäin reilusti valkoviinietikkaa.  Tämä valkoviinietikka on oikeastaan koko salaatin ratkaisevin tekijä. Se antaa salaatille mukavasti kirpeyttä ja raikkautta.
- Sit se olis niinkuin siinä. Kai sen koko pläjäyksen voisi laittaa jääkaappiin vetäytymään, ennen tarjoilua, jos haluaa.
- Syö ja nauti.

Kuva nyt ei ole kyllä edukseen. Oli niin näläkä ja kiirus syömään, ettei joutanut räpsiä parempaa.


Tarvikkeet:
-6kpl kanankoipia
-6 kananmunaa
-2 prk kermaviiliä
-n.0,5dl valkoviinietikkaa
-1 kurkku
-1 paprika
-1 punasipuli
-kylmäpuristettua oliiviöljyä paistamiseen.