maanantai 3. joulukuuta 2012

ISKÄN MÖKÖTYSMAJA OSA 8 Siperiafiilis

Mököttää. Ahistaa. Väsyttää. Voisin nukkua aamusta iltaan. Aamulla, kun kello soi, niin se on ihan perseestä. Ei millään jaksaisi nousta ylös. Ei vois vähempää kiinnostaa, mut on melkein pakko, että saa koululaisen koulumatkalle ja pitäähän tuolle juniori-terrosistillekin olla vahtina, ettei se räjäytä koko taloa.

Tänä aamuna herääminen kiinnosti suunnilleen yhtä paljon kuin kakkosdivarin koripallo. Valehtelin. Olisin voinut luvata lähteä katsomaan tuota typerää peliä vaikka Ivaloon, jos olisin saanut nukkua tunnin pitempään.  Ekana kun kävin laittaas pannuun tulet, niin mittari näytti -22. Puolentunnin päästä kun laitoin turbodieselin lohkolämppäriin, näytti auton, anteeksi Sitikan, mittari -24. Voihan nyt perseensuti, mikä ikinä se sitten onkaan. Tänään olisi kylmä päivä mököttää.

Paska.
Vein terroristin puoleen päivään päiväkerhoon. Menisikö sitä sohvalle vetämään kuolaköllöö kahdeksi tunniksi vai ryömimään rossinpohjalle? No rossinpohjalle tietenkin, sillä se parasta mitä ihminen voi tehdä. Ei tarvitsisi hymyillä, saisi mököttää. On se ihmismieli vaan ihmeellinen. Jos tuo olisi pakko rakentaa, niin en varmasti olisi rakentanut tällä kelillä, mutta kun tämä on vapaaehtoista, niin ei muuta kuin menoksi. Miehen logiikkaa? Vai onko mun aivot jäätyneet lopullisesti?

Lattian tuulensuojat asennettuna.
 No nyt se sitten on tehty. Tuntui hyvältä. Tuntui todella hyvältä päästä pois sieltä. Kissikin kävi moikkaamassa, mutta ei sentään paskantanut viereen. Nyt sitä sitten pääsee siisteihin sisähommiin. Heh heh. Voi olla, että siellä on puoliastetta lämpimämpää ja se siisteyskin on vähän tulkinnanvaraista.


Vielä kerran tuonne alle on silti tetsattava, mutta ei nyt. Pitäisi käydä lyömässä jonkinnäkönen harvalaudotus, mutta tällä kertaa nostelinkin jokusen laudan sisäpuolelle liikkumista helpottamaan. Mulla on silti aika vahva fengshui, että tulen vielä horjahtamaan tuosta läpi. Mallasin yhteen koloseen villanpalaa, joka pyöri jaloissa, hyvinhän se sinne asettui.


Kerkesin vielä lyömään parit tuulensuojalevyt sisäpuolellekin, ennenkuin piti lähteä hakemaan terrosisti, joka tietysti oli esittänyt kerhotädeille vain ja ainostaan enkelipuoltaan, hymyillyt leveästi, pitkät mustat silmäripset vaan räpsyen. Mutta joo, kyl tuli mukavan näköstä. Vielä kun saisi loputkin levyt seinille, niin nostelen sitten tosiaan ylijääneet yläpohjaan rakennussuojaa antamaan. Pakkasen pitäis pikkusen hellittää. Huomenna 15 ja viikonloppuna viitisen astetta. Ei haittaa kyllä yhtään. -20 on liian kova keli, myönnetään. Kädetkin on vissiin paleltuneet. No, itepähän kerjäsin. Tänään tosiaan vaan tommonen parin tunnin setti. Huomenna varmaan jatkuu taas.