lauantai 13. lokakuuta 2012

Routapaisti- Maailman helpoin herrojenherkku

Routapaisti. Uskomattoman hyvää ja uskomattoman helposti. Eikä siinä vielä kaikki. Kun tilaat nyt, saat kaupanpäälle vielä vyölaukun, salihousut sekä vatsalihaslaitteen joka ei vastaa odotuksiasi, etkä jaksa käyttää sitä kahta viikkoa pidempään, mutta se mahtuu kätevästi sängyn alle sekä voit ottaa sen matkalle mukaan!

No joo ja takaisin aiheeseen. Jos olisin tiennyt miten yksinkertaista tämmönen routapaisti on tehdä, olisin tehnyt näitä jo vuosia, mutta kerkeehän näitä vielä ja onhan näitä tullut nyt sitten tehtyäkin ja testailua. Olen tehnyt paistin possunlihoista ja lampaasta. Lammas ei oikein lähtenyt, mutta possusta olen onnistunut tekemään oikeinkin maukkaita paisteja.

Tämä on oikeasti ihan älyttömän helppo, joten laitan ohjeet ainoastaan kuvateksteihin. Tällä kertaa tein routapaistin naudan paahtopaistista. Marinadi on hyväksi koettu. Kaikenlainen soveltaminen sallittua. Päämausteet: reilu suola, pippuri ja valkosipuli.


Ota pakkasesta umpijäinen paisti.

Uuni 80 asteeseen.

Jäinen liha uuniritilälle ja astia alle nesteitä varten.

Kun paisti on sulanut jonkun tunnin, työnnä siihen paistomittari.

Hae naapurin metästä salaa pieni katajanoksa.Tee marinadi. Esim.1-2l vettä ( silleen, että paisti peittyy kokonaan) , katajanoksa, 1,5-2dl suolaa, 10 musta- ja rosepippuria, 5 puristettua valkosipulia, 3 laakerinlehteä, yrttisekoitusmaustetta.Ota paisti pois uunista n.65-80 asteisena ja laita se liemeen n. vuorokaudeksi jääkaappiin. Tämä paisti oli uunissa 10,5h, possut on kypsyneet paria tuntia nopeammin.

Leikkaa puukolla ohuita siivuja. Syö ja nauti. Soita kavereille ja päivitä facebookiin, notta mitäs köyhille kuuluu. Ansaitse helposti kovan kokin maine anopin tai tyttöystäväsi silmissä.