perjantai 28. joulukuuta 2012

ISKÄN MÖKÖTYSMAJA OSA 14 Naisilta pääsy kielletty!

Oon kikkaillut tuolla varastonpuolella vaikka mitenpäin. Tasapainoillut moottorisahan kanssa tikapuilla. Kantanut puutavaraa, tuulensuojalevyjä, villoja, työkaluja jne. ja 98% kaikesta ajasta ole ollut tuolla yksin Radio Suomen kanssa. Pikkupojat ovat joskus käyneet ja ajaneet toisiaan takaa ja leikkineet, touhanneet ja vaikka mitä. No, emäntä on käynyt moikkaamassa minua yhteensä ehkäpä noin 5-10 min ajan. Tuo 10min taitaa olla jo liioittelua. Tänään mamma sitten tuli pitkästä aikaa käymään ja kävi peloista pahin. Rouva sitten otti astui lattian läpi, niin että rytinä vaan kävi. Onneksi selvisi ihan ruhjevammoilla, luut säilyivät ehjinä. Huomenna saattaa olla paikat hellinä. Komea mustelma tulee ainakin reiteen ja käsi on aika häjyyn näkönen. Irronneen tuulensuojalevynpalasen sain liimailtua takaisin urtsin avulla, ainakin väliaikaisesti. Täytyy varmaan vielä varmistaa ja laittaa uusi levy päälle.


On toi hidasta hommaa. Todella hidasta. Mutta väliäkö sillä, kun ei ole kiire minnekään. Duunailin tänään noin klo 11-19 ja sain valmiiksi ainoastaan molemmat päätyseinät. Noi päädyt olivatkin ihan hirveitä tehdä.  Kauheeta kikkailua ja säätämistä.


Älkää kysykö mikä ihme tuo yksi poikittaistuki on =). Mutta loppujen lopuksi, se nyt on ihan sama miltä tässä vaiheessa näyttää. Päälle tulee vielä vaakakoolaus ja pintamateriaalit, niin se siitä.


 Ja sitten toisen päädyn kimppuun. Sen rakentelu ja eristäminen sujuikin jo huomattavasti helpommin.


Vaikka tämä olikin helpompi pääty, jouduin silti kikkailemaan etenkin villan kanssa. Joku olisi varmaan tehnyt hommat helpomminkin tai toisella tavalla, mutta minä tein omallani ja uskon että siitä tuli ihan riittävän hyvä.


Aina ohi kulkiessani vilkaisin lämpömittaria. Uusi ennätyskin tuli. +4,5 astetta, ulkolämpötilan ollessa tasan -10. Vähän rupee jännittämään, että miten tuo möksälä rupee lämpenemään. Tällä hetkellä eristämättä on vielä 1/3 rossista ja 100% betonilattiasta. Vähän vaikee selittää, mutta kuiteskin. Toivon ja oletan, että maja lämpiää kahella patterilla +15 asteeseen helposti, kunhan eristeet ovat paikoillaan. Tarkoitus onkin pitää tila +10-15 asteessa ja tarvittaessa korkeammallakin, etenkin oleskelupuoli.


Oleskelupuolelle pitäisi kyllä tehdä suursiivous. Taitaan vaan mennä vuodelle 2013, sillä sen puolen lattia olisi seuraava homma. Eka pitäisi käydä vaan pari yötä oikeissakin töissä ja hankkia silmävammoja raketteja ampumalla.