tiistai 29. toukokuuta 2012

Tyhjänpyyntiä Nokisenkoskella (+video)

Koska olin käynyt perjantaina aamukalassa Majalla, niin ajattelin sitten vastavuoroisesti käydä yökalassa Nokisella. Keli oli upea ja saavuin rantaan 20:30 aikoihin. Parkkipaikalla vastaan tuli perhostelija, joka oli juurikin lopettelemassa. Pikaiset kuulumisen vaihdot ja kyllä koskessa kuulemma kalaa on. Paikalla oli myös toinen perhostelija joka oli myös lopettelemassa ja lompsi autolleen. Koski oli siis minun. Saisin olla "kosken herra". Kauaakaan ei tarvinnut siinä ihmetellä, kun huomasinkin etten ollutkaan yksin. Mäkäräiset olivat saapuneet ja niitä oli ihan riittämiin. No, mäkäräisten kanssa pärjään kyllä, mutta hyttysten kanssa en. Mäkäräiset kun eivät pidä juurikaan ääntä, ovat muuten vaan ärsyttäviä, kun tunkevat naamaan ja korviin. 


Odotukset olivat siis kohtuulliset, mutta EI.  Ei kalan kalaa, ei tärpin tärppiä. Mutta koska se on koskikalastuksessa tuttua hommaa, en ressannut siitä, vaan naatiskelin kesäyön hiljaisuudesta ja termarikaffista. Kiirus ei ollut minnekään ja autosta noudetun takin ja off-sprayn kanssa pärjäsi kohtuullisen mukavasti. Tuli taas kokeiltua vaikka minkälaisia & värisiä uistimia ja tulos oli aina sama. Tällä kertaa tuli muuten uitettua KH-liitsejä tosi paljon. Vaikka roikottelin niitä uskaliaasti pohjia pitkin, oli pohja paikoitellen vaikea saavuttaa, juurikin korkean veden vuoksi. Kerrankin Nokisenkoski näytti oikein Koskelta. Pakkailin kamat kasaan vähän puolenyön jälkeen ja lähdin nöyrästi mamman viereen pötkölleen. Ehkä sitten ensikerralla olisi jotain kotiin viemisiäkin, ehkä...


Vesi oli myös Nokisella todella ylhäällä. Tuskin tulee täälläkään ongelmia kesän aikana veden vähyyden kanssa. Yksi heittolaitureistakin oli joutunut tulvaveden uhriksi, irronnut ja ajautunut niemen kärkeen.


Kaloja kun ei näkynyt, niin oli aikaa napsia tämmönenkin plokintäytekuva. Taustalla näkyy muuten meneillään oleva siltaremontti.

On tuo Suomen kesäyö sitten kaunista katseltavaa. Tätäkin kuvaa kelpaa katella pimeinä ja kylminä talvipäivinä ja palauttaa mieliin kesäyön tunnelma ja naatiskella ja fiilistellä.Puhelimella kuvattu pätkä Nokiselta. Vettä riittää.