tiistai 16. huhtikuuta 2013

ISKÄN MÖKÖTYSMAJA OSA 25 Hommat jatkuuOli sitten semmonen kevyt parin kuukauden tauko. Vaikken mä olekaan rakennellut, niin oon mä silti muistanut mököttää ja kiukutella. Voi hevosen perse, että kaikki voi olla kallista! Kaikki, paitti suola, makaroni ja kaurahiutaleet. Tankkaat auton, satanen. Käyt kaupassa, pari sataa. Vakuutukset, puhelinlaskut, kaikki. Ihan perseestä tämmönen. Just käväsin illalla hakemassa iltapalaa ja jotain huomiseksi, 45€?! 2 kurkkua, 2 limsapulloa, jäävuorisalaatti, 2 pakastekebabia, 4 viiliä, 2 pakettia pitaleipiä, salaatinkastikkeen ja possunlihaa. Nelkytäviiseuroa, vaikka kaikki tuotteet oli jotain reinpouta ja ektstaa, paitti liha. Koitanny sitten rakennella, jos meinaat syödäkin jotain. Niin ja rakentaminen / remppaaminen se vasta kallista onkin. Näissä hommissa ei satanen oo mitään. Vähemmästäkin mököttää.


Mut on tuolla sitten hienoa ollamöllötellä. Makoilin sängyllä pitkiä aikoja, ovi auki, linnut lauloi ja Radio Suomi soi hiljaa taustalla. Se ei maksa mitään. Samalla kun makoilin, mietiskelin rakenteluun liittyivä juttuja: Katon väriä, lattian pinnoittamista ja miten jatkaa hommaa huomenna.

Poika piirteli lattiaan. Isi, äiti, isoveli ja omakuva, kissit ja Lego. Äipän silmä valuu ja iskä kattoo kieroon hymyillen oudosti. Joku kukkahattutäti näkee tämän, tekee johtopäätöksensä ja iskä on linnassa.

Mut ihan eka siivottiin. Taas. Mut nyt siivosin oikein kunnolla. Monta muovipussillista roskia. Keräilin villanpalat jemmaan, työkalut laatikkoon, imuroin jne. Sitten lähettiin rautakauppaan.


Rautakaupasta haettiin pojan kanssa kolme lattialevyä. Mittailin ja sahailin ja asentelin paikoilleen. Vaikea hahmottaa mittoja, kun pitää ottaa huomioon pontti ja kaikkee, tyhmä ku oon. Mutta ihme ja kumma, onnistuin (taas) sahaamaan oikeisiin mittoihin.

Taiteellinen plokikuva.


No ni. Siinä se ny sitte o. Lattia. Tolppien luona joutui vähä tekemään akuankkoja, aika nolojakin sellasia, mutta eiköhän ne kestä ja sinne ne jää sitten piiloon.

Aijaijai ku on ny nättiä ja kodikasta.


Siirsin sängyn nurkkaan keskeltä majaa.

Tuohon nurkkaukseen on tarkoitus sitten joskus laittaa uistintehdas pystyyn.


Taiteellinen plokikuva osa II

Pojat tuli kylään uusien nuolipyssyjensä kanssa.

Oon miettinyt paljon, että laittaisiko lattiapinnaksi muovimaton vai laminaatin. Alunperin olin väkevästi sitä mieltä, että muovimaton. Laminaatti varaston lattialle, ei kuulostanut oikein järkevältä. No, kooklettelin muovimattojen hintoja. Ihan kipeetä taas kerran. Yleensähän sitä sanotaan, ettei köyhän kannata ostaa halpaa. Siinä sanonnassa on kyllä perää. Mut joskus harvoin voi saada halvallakin hyvän.

Jos nyt tekisi niin, ettei ostaisi sitä halvinta mattoa, vaan keskihintaisen, niin se maksaisi 400 euroa! NELJÄSATAA EUROA VARASTON MUOVIMATOSTA!!?! Saisi painaa aika monta tuntia lähihoitajan palkalla, ennenkö tommonen muovimatto olisi kuitattu. Jos vertaa maton hintaa itse lattiaan, lattialastulevyihin jotka sain tingittyä kohtuu hintaan 12,5€/kpl niin eihän tossa olis mitään järkeä. 200€ lattiaan ja 400€ mattoon.

Tästä syystä olenkin päätymässä laminaattiin. Aikani taas kuuklettelin, niin löysin Byggmarkilta halppislaminaattia, kuusmillistä hintaan 3,49€/m2. Nyt rupee hinta olemaan semmonen, minkä voi järjellä käsittää. Tila kun on 20m2, varastonpuoli 8m2 ja mökö 12m2 niin hinnaksi tulisi 70€. Kuulostaisi ihan hyvältä, oli pykmarkin laatu sitten mitä hyvänsä. En oo koskaan tuolla firmassa asioinut, mutta nyt voi olla aika lähellä.

Joo. Tänään kun ruuvailin lastulevyjä paikoilleen tuli yhtäkkiä mieleen, että muistanko oikein, että meillä on ulkovarastossa jokunen laminaatin pala. Olis kiva ihan muuten vaan kokeilla ja fiilistellä. No olihan siellä ja vieläpä kokonainen avaamaton paketti. Oli jäänyt yli talorempastamme vuosien takaa. Ei minkäänlaista muistikuvaa, että miksei silloin palautettu ylimääräistä pakettia takaisin kauppaan.Pakkohan sitä oli vähä koklata. No ohan se aika rouheen näkönen. On ton päällä sitten paffilaatikoiden hyvä olla. Meinaa tulla turhan komiaa. Mammakin katteli semmosella kummallisen näkösellä ilmeellä. Varmaa hei, jätkälle tulee vähä siisti möksis, mäki haluun- ilmeellä, juu nou?

Taiteellinen plokikuva osa III


Elämä on ihquu, taidanpas ostaa jonkin komian muovimaton...


...ai niin, 400€!