tiistai 8. tammikuuta 2013

ISKÄN MÖKÖTYSMAJA OSA 19 Kätvöökki

Rakensin sitten oman kätvöökin, eli Lontooksi catwalkin. Ajattelin keimailla tuossa sitten apaattinen ilme kasvoillani, hipsterit tai tangat jaloissani ja rautalangasta, roudarinteipistä ja höyhenistä tehdyissä enkelinsiivissäni.


Joo, sain tosiaan tänään rossinpuoleisen lattiankin suljettua kokonaan. Sitten mittailin ja arvoin, että kuinkahan pitkäksi nuo lastulevyt pitäisi oikein sahata, kun siinä on se ponttikin. Normaali remottireiskalle tämä on varmaan helppoa kauraa, mutta mun aivoja ei ole kyllä suunniteltu tällaisia mittauksia varten edelleenkään. Aikani kun pähkäilin, niin rykäisin Huskyn käyntiin ja annoin palaa. Eihän noi ole kuin reilun kympin zipale. Ihme ja kumma, sain kun sainkin levyt oikeaan mittaan. Kätvöökki oli valmis.


Tää höyrynsulun kanssa touhaaminen ei ole kyllä mitään herkkua. Koko ajan kun touhaa, niin on pelko perseessä, että mitenköhän tässä käy. No, ompahan ainakin yritetty. Aika näyttää miten käy. Homehtuuko möksälä vai noup. Paskat se mitään homehdu, hyvä siitä tulee.
 

Noi tolpat on vähän haasteelliset. Pitäis saada tiiviisti, mutta miten. Joku, jolla aivot raksuttaa, olisi ehkä saanut leikeltyä tuon paperin silleen nätisti, että olisi saanut nostelle suikaleet ylös ja napsutella tolppaan kiinni, mutta mä en. Todellakaan. Vedin sitten wäkevät teippaukset. Teipin ongelma on vaan se, että sen liimojen kesto on vissiin jotain 10 vuoden luokkaa. Pitää nyt kattoo, jos joku keksisi tuohon vielä jonkun konstin. Saa tonne kommenttiosiionkin heittää jotain jos jollain on ideoita. Jos nyt vuosien päästä asia rupee vaivaamaan, niin tässä on se hyvä puoli, että nuo teippaukset tulevat väliseinien sisään. Sitten vaan gyprogeista ruuvit auki ja kurkkaa mitä sinne kuuluu.


Tänään tuli taas touhattua vain puoliteholla, sillä on mulla, onneksi, muutakin elämää. Kerkesin napsutella muutaman koolausvälin umpeen. Jostain luin, että limityksen olisi hyvä olla aina 20cm. Harvemmin on tullut niin paljoa, mutta muuten olen kyllä yrittänyt tehdä tämä(kin) homman äärimmäisen huolellisesti. Niittejä on kulunut ja paljon. En tiedä ohjeistusta, miten tiukkaan niitä pitäisi napsia, mutta tosi tiheeseen oon niitä laittanut. 


Jätin tuon sulkujen liitoksen vielä auki. Tässäkin pitäisi vielä keksiä joku kuningasidea, miten nuo paperit saisi mahdollisimman tiiviisti. Olis hyvä, jos saisi puristettua vaakakoolauspuun avulla jotenkin, ettei jäisi vain teippauksen varaan. Täytyy miettiä.