lauantai 1. joulukuuta 2012

ISKÄN MÖKÖTYSMAJA OSA 6 Vihdoinkin rakentamaan

Kauan odottamani rakennustouhu pääsi tänään viimeinkin alkamaan. Paljon en kylläkään saanut aikaan, mutta enää ei tarvitse raivata, siivota ja purkaa. Aamu, tai oikestaan päivä, alkoi lapioimalla noin 15 kottikärryllistä puumoskaa rossin pohjasta. Ei ollut hauskaa, mutta nyt se on sitten tehty!

Sinnepähän maatuvat.
Oli outoa nähdä paljasta ja puhdasta betonia. Otin käyttöön vielä vanhat rikkalapion ja kihvelin ja lakaisin pois kaiken purun, pölyn ja muun sotkun.


Tuosta alla olevasta kuvasta saa hyvän käsityksen siitä, että rakennelmasta tulee kaksiosainen ja tuo mukanaan haasteita. Eli puolet rakennuksesta tulee betonilaatalle ja puolet rossille. Rossipuolelle tulee varasto ja betonille oleskelutila.


Huomasin, että puhelimessani on myös tommonen panoraama toiminto. Voi kun ois joskus aiemmin tuon tajunnut. Saa huomattavasti enemmän pinta-alaa samaan kuvaan ja pystyy paremmin hahmottamaan kokonaisuutta.No siinä siivoamisessa ja raivaamisessa menikin sitten useampi tunti. Sitten pitikin lähteä ruuantekoon jne. joten itse rakentamiseen jäi vain pieni hetki. Pimeyskin tuli, joten iskin seinään kiinni yhden halogeenilampun ja johan rupesi näkymään.


Levitin puhdistetun betonivalun päälle bitumihuovan. Harmittavasti jäi puuttumaan viisi metriä. Täytyy käydä shoppailemassa lisää. Onneksi hommat eivät kuitenkaan lopu tähän, vaan saan pujoteltua huopaa lisää noiden lattiavasojen alle. Huovan idea on siis toimia jonkinlaisena kapilaarikatkona varmuuden vuoksi vaikka betoni vaikkuttaisikin siltä, ettei kosteus nouse sitä pitkin, sillä joka paikka vaan pölisee kuivuuttaan. Mutta toisaalta, jos kattoo kuvan edellistä blogauksestani alajuoksusta, niin taitaa olla parempi vaan laittaa se bitumi.


Ai jai jai, miten on mukavia kuvia. Nautin kyllä koko sydämeni pohjasta, kun pääsin asentelemaan lattiavasoja paikalleen. Hei, täähän rupee näyttämään jo työmaalta, eikä miltään kaaokselta! Mallailin noita vasoja paikoilleen, välien ollessa 600mm, näyttäisi käyvän jako kivasti kohalleen. Lähdin jakamaan vasoja poikkeuksellisesti keskeltä lattiaa, sillä saan keskimmäisen tuettua aitan alla olevaan betoniseen pilariin. Muut isken kiinni tolppakengillä, joita ostelin eilen Biltemasta kymmenkunta kappaletta.


Meinasin huomenna saada nuo vasat paikoilleen ja asentaa tuulensuojalevyt lattiaan. En ole vielä satavarma laitanko levyt ala vai yläkautta. Pitää vähän tuumailla ja testailla, miten ne parhaiten saisi laitettua.

Vaikka pakkasta oli 13 astetta, ei tuolla tullut edes kylmä touhatessa, kun ei tuullut juurikaan. Alkuviikolle on povattu lähemmäs -20 asteen pakkasia. Täytyy yrittää lyödä levyä pintaan mahollisimman paljon. Ei kuitenkaan kiireellä, vaan sen mukaan miltä tuntuu. Tästä pitää naatiskella. Huomista ootellessa.