lauantai 25. toukokuuta 2013

ISKÄN MÖKÖTYSMAJA OSA 29 Varasto valmis! (ennen-jälkeen kuvia)

Dodii, varaston puoli olisi nyt sitten VALMIS ja otettu käyttöön. Olenko tyytyväinen? Ihan joo, etenkin kun ottaa huomioon mistä lähdin liikkeelle ja millaisen purku- & raivaustyön tein ensin, ennekö pääsin edes aloittamaan itse rakentamisen. Kovasta yrityksestä huolimatta kaikki ei tullut ihan suoraan ja silleen, mutta riittävän hyvin kuitenkin, etenkin kun pitää mielessä, että tämä on varasto, ei sen enempää. Tuon mökötyspuolen kanssa onkin sitten toinen juttu. Siitä pitää tehä just eikä melekee.

Varaston pahvilaatikkonurkkaus ennen

Varaston pahvilaatikkonurkkaus nyt.
Maalasin seinä Bilteman seinämaalilla. Ei ollut ainakaan hinnalla pilattu. 2,5l purkki maksoi 11.99€ Kahteen kertaan mun maalasi, niin puoltoista purkkia riitti. Värisävy oli Champagne ja se sopi mun mielestä ihan ok tonne.

Alkuperäisenä ideana oli tehdä tuohon nurkkaukseen hyllykkö pahvilaatikoille. Aikani kun mietiskelin ja mallailin laatikoita, tulinkin sellaiseen tulokseen, etten aio hyllykkö rakentaa, vaan laatikot pinotaan yksinkertaisesti pinoihin. Laskeskelin, että kyllä tämä tulee onnistumaan. Täytyy käyttää vain täsmällistä logistiikkaa. Laatikot numeroidaan ja sekä pelataan värikoodien kanssa. Näin, ei tarvitse purkaa koko pläjäystä, vaan tarvittava laatikko löytyy helposti, mutta siihen palaan tarvittaessa myöhemmin. Laskin myös, että nurkkaukseen mahtuu neljä laatikkoa rinnakkain, kahteen riviin. Kun pinoista tekee miltei kattoon ylettyviä, niin kokonaismääräksi tulee 64 KUUSKYTÄNELJÄ pahvilaatikkoa! Luulis ny pikkuusen tuovan helpotusta siihen, että saamme vihdoin ja viimein sisältä tavaraa varastoon. 


Paffilootahahmottelua.

Paffilootahahmottelua osa II

Oon miettinyt paljon tuota lattiajutskaa ja kirjoitellutkin siitä tänne plokiin. Laminaatti, muovimatto, maali vai mitä hä? Tarpeeksi kauan kun mietin, niin päädyin yllättäen sellaiseen lopputulokseen, etten laita lattiapinnaksi mitään. Saa tuo lastulevy olla ja pysyä. Miks? No siks. Kattoo ny kuinka toi alkaa täyttymään ja veikkaan muuten että täyttyy aika komiasta. Laittaa sitten vapaaksi jääneeseen tilaan jonkun vanhan maton. Kokemuksesta tiedän, että lastulevy kestää yllättävän hyvin kosteutta, esim. kenkin mukana tullutta lunta.

Toiseen päätyyn asentelin vaatetangot, kuten alunperin suunnittelinkin. Laitoin tangon ylös ja alas. Tarpeen mukaan asennan vielä toisen samanlaisen setin, mutten viä. Kattoo ny kuinka noi rupee täyttymään jne. Vapaaksi jääneen tilan voi sitten hyödyntää muuten, jos siltä tuntuu.

Vaatetankonurkka ennen.

Vaatetankonurkka nyt.
Niin joo. Ihan ekana yritin rikkoa selkäni, raahaamalla kolme tsipaletta kaappeja ihan itestäni. En rikkonut, sillä olenhan wäkevä kuin karhu. Alkuperäisenä suunnitelmana oli täyttää koko seinä tommosilla kaapeilla, mutta niin ne suunnitelmat vaan muuttuvat matkan varrella. Pulttaan kaapit kiinni seinään ja toisiinsa, kuhan niiden lopullinen paikka muotoutuu, tai kun siis pirttihirmu määrää kaapin paikan, heh heh.

Ex-väliseinä ja kaapinpaikat.

Vuokrataan kaappihomoille. 50€/vrk
Mul on semmonen fengshui, että mökö-puolen remppaaminen menee loppukesään-syksyyn. Mulla kun on toi marjastus-harrastus, niin ajattelin, että rahoittaisi sillä ainakin osittain tuon puolen nikkarointia. Vaakakoolaus, villat, gyprocit, pakkelit, pohjamaalit, tapetit, kattomaalit, laminaatti/muovimatto jne. Se on useamman satasen paukku, saattaa tonnikin paukahtaa, riippuen pintamateriaaleista. Mulla on muuten kuitteja tallella siitä, paljonko tähän mennessä on palanut, mutta ei nyt just ole saatavilla, joten kirjoittelen siitä joskus.

Mökötysmajan ovi, uistinnurkkaus jne.

Rusakko tuli tsättäileen ja feispuukkaileen mun punkkaan.


Semmosta. Se oli varaston tarina se. Nyt sitten vaan raivaamaan tupaa, komeroita ja sisävarastoa. Pesukone laulamaan ja puhtaat talvivaatteet laatikoihin. Työkaluja, maalipurkkeja, kaikenlaisia nippeleitä ja nappeleita mitä tarvii, mitä voi tarvita ja mitä joskus ehkä saattaa joissain tapauksissa tarvita laatikkoon vaan ja varastoon. Oikeesti nyt on taas kyllä elämänsä tilaisuus lajitella ja hävittää just kaikkea turhaa pois, joko roskikseen, kirpparille tai sitten varastoon. Ollaan ooteltu tätä hetkeä noin seittemän vuotta. Se hetki ois sitten ny.

Vielä kun jaksaa vajaa kymmenkunta yötä valvoa, niin pääsisi kokeilemaan millainen on oikea kesäloma. Onhan mulla noita kesälomia ollut ja saanut mennä ja tulla miten lystää, mutta harvemmin siitä on maksettu. Nyt maksetaan. Ei paljoa, mutta jotain nyt kuitenkin. Ekaa kertaa elämässä saan viettää palkallisen kesäloman. Lomaan on tarkoitus kuulua ihan vaan kotimaisemissa pörräilyä, grillausta, loimulohta, rosvopaistia, uimista, vähän matkustelua ja sukuloimista, Särkänniemeä, saunomista, valvomista, naatiskelua & fiilistelyä sekä TAIMENEN KOSKIKALASTUSTA!