sunnuntai 4. joulukuuta 2011

KH-Liitsi, sidontaurakka alkoi

Kurahousu-liitsit

Olen viimeiset vuodet tehnyt uistimeni itse. Yleensä aloitan hommat päivien lyhentyessä ja iltojen pimetessä. Saa lusittua nämä paskapäivät pois. Vielä vajaa 20 yötä ja päivät alkavat taas pidentyä. Vaikka aluksi ne pidentyvät vain minuutin tai kaksi päiviässä, se silti pidentyvät! Se on mulle iso juttu henkisesti. 


KH ampiainen

Kaupantuotteita tai kalakavereideni uistimia tulee käytettyä ehkä n. 10%. Kuparia en ole takonut moneen vuoteen, mutta tänä talvena yritän taas päästä senkin makuun, kunhan eka saan jostain sitä hommattua. 


KH ruskea luomu

Alottelin tämän talvisen urakkani. Tämäkin on pitänyt tehdä jo monta kertaa, mutta aina se vaan on jäänyt. Nyt teenkin sitten sellaisen satsin, että riittää vähäksi aikaa. Koska kalastustyylini on "raaka", eli usitimen menetyksiä pelkäämätön, täytyy vieheitä olla reilusti, sillä niitä jää koskien pohjiin aika moiset määrät vuosittain.


KH luomu oliivi

Tarkoituksenani on tehdä noin kymmenkunta erilaista mallia ja kutakin väritystä kymmenisen kappaletta. Perus mustia ja valkoisia sitten vähän reilummin. 100-200kpl voisi olla aika jees. Painoa näillä muuten on 3 tai 3,5g, eli normi koskikalastukseen hyväksi koettu paino. Ja liitsien nimi on siis: KH, eli Kurahousu-liitsit. Yllättävän mukavaa ja voisiko sanoa jopa koukuttavaa toi sitominen on. Noita tekis vaikka aamusta iltaan, jos ei muita pakollisia menoja kuten työ tai perhe olisi. No, onneksi on kuitenkin molemmat.


KH seppomäkelä

Mustia ja valkoisia en ole vielä jaksanut sitoa, sillä ne on vähän tylsiä tehdä, mutta kaloille ne kelpaa kyllä. Kaikenlainen väreillä, materiaaleilla ja tekniikoilla kikkailu on kyllä mukavaa. Itelleni mä näitä olen tekemässä, mutta jos joku haluaa näitä myös omaan pakkiin niin kannattaa laittaa s-postia osoitteeseen: lastunen@gmail.com 
Tuosta kun muutaman laittaa kutterinpuruilla täytettyyn pieneen laatikkoon ja antaa kalamiehelle, isälle, veljelle tai kaverille joululahjaksi, niin lahjan saaja voi tykätä tai sitten ei.KH ampiaisetKH ruskeat luomutKH luomu oliivitKH seppomäkelät


Tässä eka satsi, lisää valmistuu talven ja kevään aikana.