keskiviikko 2. tammikuuta 2013

ISKÄN MÖKÖTYSMAJA OSA 15 Hommat etenee, lämmöt nousee

Vuosi vaihtui, mutta samat hommat jatkuvat. Erona vaan edellisvuoteen on se, että nyt tarkenee mököttää! Tänään oli aamupäivällä kaikenlaista pakollista touhua, joten siirtyminen möksälandiaan tapahtui vasta pimeän tullen, joten kovin paljoa ei kerinnyt touhata, mutta jälki oli sitäkin mukavampaa.

Kaivelin toisesta varastosta vanhan romuimurin ja imuroin koko kämpän puruista ja muusta moskasta. Oli muuten kova homma, kun imuri oli jatkuvasti tukossa, kun putkeen eksyi isompia villan, puun tai urtsin palasia. Mutta kyllä tuolla on nyt hianoo ollamöllöttää.


Saatuani imuroitua ekan kulmauksen vedin uretaanit tuonne betonin ja seinän väliseen koloseen. Ihme ja kumma, niin sieltä ei juurikaan vetoa edes tullut, mutta onpahan nyt sitten sekin tukittu kuitenkin. Tämän jälkeen pääsivät kaikki 50mm hukkapalat joita olin säästellyt purkutöistä, hyötykäyttöön. Koska jouduin nostattamaan lattiavasoja 5cm irti laatasta, niin tuonnehan nuo viiskymppiset kävivät kuin isä äitin selekähän.


Aikamoista palapeliähän tuo on, mutta väliäkö sillä. On mulla vielä kaksi korkkaamatonta 50mm paalia tuossa odottelemassa huomista.


Viiskymppisten päälle asensin sitten "varsinaiset villat" eli 100mm Parocit koolinkiväleihin. Mukavaa vaan laittaa suoraan paketista leikkelemättä, kun jako on suurimmassa osassa 600. Kaikkia välejä en kuitenkaan saanut just tuohon optimimittaan, wanhoille pohjille kun edelleenkin nikkaroin. Niin ja tuon päällehän tulee vielä vaakakoolaus + 50m villaa. Luulis tarkenevan?! Oommää kyl joskus ennenkin luullut vaikka mitä ja huomannut olevani väärässä, mutten kyllä yhtään muista koska.


Samalla kun siivoilin, niin heitin yhteen nurkkaan kaikki vähänkin järkevämmän kokoiset palaset. On sitten paikkoofärkkiä.


Pävän iloisin näkymä oli kuitenkin tää alla oleva kuva! +14 astetta Celsiusta! Oli se Ameriikka se. Piti oikein kääntää patterista lämmöt puoliteholle, kun selekä kastui. Oli kiva duunailla, kun sai olla ilman takkia ja pipoa. Lämpöjä nosti varmasti tunnin-puolentoista imurointi tuolla paskalla imurilla, joka puhalsi melko lämmintä =) Itse kyhätty HEPA-hiukkassuojatin nostatti imurin lämpöjä sen verran, että se sammuili välillä, kun joku ylikuumenemis-suoja laukesi. Sitten vaan johto irti seinästä vartiksi ja radion töpseli tilalle, niin sai kuunnella Radio Suomea odottelun ajan. Tuo HEPA suodatin on muuten Biltemasta ostettu, käytetty autonpesusieni =) Raikas tuoksu ja puhdas koti samalla kertaa. Ajattelin hakea sille patenttia. Huomenna tarkoitus on jatkaa villoitushommia heti aamusta.