lauantai 19. toukokuuta 2012

Vuosi SAUNA-remontista fiilistelyä.

Huomenna 20.5 tulee tasan vuosi saunaremontista. Asia tuli mieleen, kun muistelin, että remppa valmistui juurikin lätkän mm-finaalin aikoihin. Muistan, että kyselin kavereilta ja virtuaalikavereilta kalastusfoorumilla kokemuksista haapalauteista. Ennusteet olivat lohduttomat. Haapalauteet kuulemma vääntyvät propelille jne. Nyt kun lauteet ovat olleet kovassa käytössä vuoden päivät, osoittautui arvioni oikeaksi. NE MIHINKÄÄ VÄÄNNY! On ne niin järeestä tavarasta tehty, että ihme olisi jos olisivat menneet kieroon. Aivan eri asia olisi varmaan, jos lauteet olisivat standardipaksuiset.

Suorat lauteet ja pikkupoikien tekemä vihta, joka näyttää enemmänkin vastalta.


125 löylyt.
Otin tavaksi merkata aina joka saunomiskerran kaiteiden tukilautaan, ihan muuten vaan. Nyt kun remontista on tosiaan kulunut tasan vuosi, niin täytyy todeta että onhan tuolla tullut istuttua. 125 kertaa vuoden aikana, eli karkeasti kolme kertaa viikossa. Lukema yllätti kyllä minut.

Ledit toimii hienosti. Joka lamppu palaa.
Kiuasmakkarat. Koko paketti vaan kiukaalle. Ei se muovi sula, jos et usko, niin kokeile ja ylläty.
Eilen tuli taas saunottua...ja fiilisteltyä... On se SAUNA vaan hiano keksintö. Vaikea kuvitella millaista elämä olisi ilman bastua. Siinä kun muiden jo lähdettyä makoilee haapalankkujen päällä ja katselee avonaisesta ikkunasta miten tuuli heiluttelee nuoria koivunlehtiä sinistä taivasta vasten, niin silloin sitä on aikalailla relax. Ei ahista. Monta kertaa on tuntunut pahemmaltakin. Paljon pahemmalta. Paljon paljon paljon pahemmalta! Mutta juuri silloin, lauteilla makoillessa, on täydellisen rentoutunut olo.

Juttua remontista. Ennen-jälkeen kuvia.