torstai 18. huhtikuuta 2013

ISKÄN MÖKÖTYSMAJA osa 26 Seinäpaperia, Super Marioa, vaakakoolausta, rappusia ja Reilukerhoa.

Keskiviikkona tein sitten sen, mikä olisi pitänyt tehä ihan aluksi, kun alottelin koko homman joskus kuukausia sitten. Rappuset. On muuten ollut hankalaa könytä edestakaisin-Varsinkin, kun on kuskannut lattialevyjä tai muuta. No ny on raput. Ei todellakaan mitkään komiat, mutta asiansa ajavat. On muuten kätevää.


Mittoja ottamassa,

Ei niin komiat, mutta väliäkö sillä.
Ja sitten taas rautakauppaan. Kyselin eilin höyrynsulkupaperia, jossa ei ole kalvoa. Tarkoitus oli siis asentaa tuo vanhoille seinille, missä oli puru sisällä. Joku plokini lukija vinkkas kerran tästä. Kiitoksia vaan, kuka ikinä oletkin! Eli en uskaltanut laittaa muovia tai muovipintaista paperia noille puruseinille, ettei vaan tule mitään kaksoisrakennetta jossa kaksi tiivistä pintaa muodostavat pussin. Se mitä olen vähän repinyt noita sormipaneeleita, niin sieltä on paljastunut vaikka mitä. Pinkopahvia, tervapaperia ja vaikka mitä. Aattelin kuiteskin paprun laittaa, jotta se estäisi mahdollisen vedon tunteen sekä pitää purut, pölyt ja ötökät ulkopuolella.

Kävin tiistaina kysymässä paperia. Olihan sitä, mutta jäi hyllyyn. Olis varmasti ollut hyvää. Vähän liiankin hyvää. Hintalappu oli vaan aiva väärä minun makuun. Säikähdin niin, etten edes muista tarkkaa hintaa, mutta jotain seittemänkympin ja satasen väliltä. Satanen seinäpaperista, ei kiitos.

No keskiviikon kuormassa tuli sitten mulle sopivaa paperia. Ihan vaan tommosta suojapaprua. Kympin rulla. Kuulosti jo paremmalta.Ängry pöörts.


Ja Super Marioo mallista.

Tää on hiano!


Pojat piirteli ja mä iskin puuta seinälle. Hahmottelin noilla laminaatin paloilla, et miltä toi seinä tulee näyttämään. Joskus on pakko kokeilla miten mielikuvat vastaavat todellisuutta. Kyl siitä on tulossa semmonen, mikä oli tarkoituskin. Tohon nurkkaukseen tulee iso ja karu hyllykkö, joka tulee täyteen paffilaatikoita.


Toiselta puolelta. Väliseinä tulee tohon oikeanpuoleiseen tolppaan asti.
Päätyseinäkin rupes näyttämään mukavalta. Tossa on nyt sitä kalvotonta paperia tuosta tolpan tasalta asti. Muuttui kyl mageesti ilme. Tuohon(kin) sitten aikanaan 50mm villat ja gyprocit päälle. Niin ja tietty tapetit.Ja sitten oli tauon paikka. Laminaateista on moneksi. Tälläkertaa ne saivat toimia suojina nuolisodassa.


Reilukerhosta päivää. Toisella jannulla oli nuolirynkky ja toisella KK, panosvyö ja kaikkee...

...Ja mulle ne antoivat tommosen kämäsen pislarin. Epistä.
 Ja hommat jatkui. Ihmettelin ja mittailin, että mikäs tässä nyt oikein kusee. No toi vanha seinä ei nyt sitten suureksi yllätyksekseni ollutkaan suora. Yleensähän kaikki on millilleen, vanhassa rakennuksessa.

Kauhia rakohan se siinä!
 Sahailin kääntöpöytäsirkkelillä sitten suiruja, joiden avulla oikaisin koolauksen. Siinä ei ihan minuutti tai kaksi riitä, kun yritän näillä aivoilla pähkäillä, että mihinköhän väliin näitä nyt pitää tunkea. Varmaan tunti meni tossakin hommassa, mutta eipä silläkään ole niin väliä. Kiirusta kun ei ole. Radio Suomi soi ja kaffia naamariin, kännyllä feispuukkailua ja kaikkee. Terapiaa.Varastonpuoli alkais olemaan sitten villoja ja levyjä vaille. Ei välttis oo asennettuna pariin päivään, viikkoon, kuukauteen. Paitti jos ei joku nyt halua tukea mököttäjää projektissaan, voin laittaa tilinumeron.

Toinen juttu mitä jäin miettimään edelleenkin. Tuo lattian pintamateriaali. Laminaatti vai muovimatto. Aloin jo vähän kallistumaan laminaatin puolelle, mutta tänään huomasin taas sen laminaatin ikävämmän puolen. Se on ihan järjettömän kylmä jalalle. Sukkasillaan kun tuolla touhailee, niin ero on ihan järkyttävä jos seisoo lastulevyn tai laminaatin päällä. Ei sitä usko ennekö kokeilee ja vertaa. Semmostakin mietin, että jos laittais tonne varaston puolelle halppis laminaatin ja mökötyspuolelle muovimaton. Tai sitten laminaatit koko mökkiin ja mattoja lattialle. En tiijjä. Pitää miettiä. Mutta yksi juttu on varma. Neljääsataa euroa mökötysmajan lattiamatosta en maksa. Piste.