lauantai 5. tammikuuta 2013

ISKÄN MÖKÖTYSMAJA OSA 17 Höyrynsulkua, lattiaa ja rapuja

Kuten eilen plokailinkin, pidin tänään yhen miehen avajaiset ja söin lattialla rapuja.


Päivä alkoi höyrynsulkupaperin asennuksella. Aika tuskasta hommaa kikkailla noiden koolausten päällä 125cm leveän paperin kanssa ja napsutella nitojalla niittejä rikkomatta samalla paperia. Yhen kerran horjahdinkin läpi. Ekaa kertaa koko projektissa. Mammahan näyttikin jo miten astutaan tuulesuojalevyn läpi. Klik Saa nyt sitten nähä miten käy, homehtuuko tupa vai noup. Tutkiskelin tuota paperia ja sen rakennetta. Paperihan on hyvin ohutta ja huokoisen oloista. Toiselle puolella paprua on erittäin ohut muovikalvo, vähän kuin kelmu, jota laitetaan ruoka-astioiden päälle, kun ruuat laitetaan jääkaappiin. Onko se sitten hyvä juttu? Emmä tiä, mä vaan rakennan.



Paperin asennuksen jälkeen piti käydä taas hakemassa muutama levy lisää. Asentaminen olikin tosi helppo ja nopea homma, kunnes... huomasin että lattiahan kanittaa 10mm! Ja tämä taas vain ja ainostaan sen vuoksi, että ennenwanhaan vatupassina on toiminut ilmeisesti pöytäviinapullo ja koita nyt sitten taas ottaa jostain mittoja minkä mukaan aloittaa.

Siinä se nyt on. Plaattia oikeen notta.
Mulla loppu järki. En jaksanut enää miettiä yksin, vaan soittelin emännän velipoijjaalle, notta tuunny vähä jeesaamaan. Olisin mä varmaan saanut ton itekin ajan kanssa jotenkin kikkailtua, tai sitten ei. No, jokatapauksessa saimme levyt millilleen suoraan. Ne on nyt kyllä just, eikä melekee. Homman pelastus oli se, että levyjä pystyi ottamaan irti seinästä reilusti ja tasata se reuna, josta levytys jatkuu. Levyt saisi seinästä irti periaatteessa vaikka 50mm, sillä seiniinhän tulee vielä koolaus, joka peitää raon. 



Niin joo, niistä napupellenä syödyistä ravuista, joista kirjoittelin eilen. Klik  Oli hyviä rapuja. Ja mä muuten oli tuolla vaateiden alla IHAN ALASTI!

Yhden miehen rapujuhlat.