keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Kuusenkerkkäjuoma


Ollaan muutaman kerran tehty Louhisaaren juomaa. Ihan törkeen hyvää. Parasta mitä mustaherukasta, tai pikemminkin sen lehdistä, voi tehdä. No nyt ajateltiin sitten kokeilla tehä Kuusenkerkkäjuomaa. Eikä pelkästään ajateltu vaan myös tehtiin. Olipahan hyvää. Todella helppo ja yksinkertainen resepti.
KUUSENKERKKÄJUOMA

4 l vettä
2 l kuusenkerkkiä
0,5 kg sokeria
25 g sitruunahappoa


 Tehtiin tuo satsi tuplana, eli ämpärillinen heti kerralla. Eli homma menee näin.

Kerää kuusen kerkkiä, eli vuosikasvuja, neljä litraa. Huuhtaise ne siivilässä. Ei mikään pakko, mutta ehkä sieltä saattaa joku öttiäinen tai vähän pölyä irrota. Laita kerkät takaisin ämpäriin. Kiehauta kaheksan litraa vettä ja kaada kerkkien päälle. Lisää 50g sitruunahappoa ja laita vaikka kelmua tai foliota kanneksi. Anna olla vuorokauden verran.

Tämän jälkeen siivilöi kerkät pois ja kiehauta mehu, lisää kilo sokeria ja se on siinä. Heleppoo ku mikä. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tai pakasta.

Maku oli suunnilleen semmonen, kun nyt odottaa voi. Todella hyvää. Voi halutessaan blandata kylmää vettä sekaan, tai laittaa jääpaloja jne. Etenkin kuumana kesäpäivänä varmasti hyvä janojuoma. Nyt on mehua, enää puuttuu helle.