perjantai 14. joulukuuta 2012

ISKÄN MÖKÖTYSMAJA OSA 11 yläpohja

Vaihtelin nuo otsikkojen roomalaiset numeroinnit normi numeroihin. Voi olla, että tulee aika iso numero, ennenkö möksä on valmis. Tai tuskinpa tästä valmista tulee ikinä, aina on varmasti jotain laitettavaa. No kuiteski, parit yövuorot on takana ja seuraavat yöt muutaman päivän päässä, joten mars mököttämään.
Napunapunaps.
Huonosti nukutun yön jälkeen työn touhuun. Mammakin oikeen kävi ihmettelemässä ja napsi kuvan ku ukkonsa rakenteli.


Intoa oli, mutta materiaali kävi vähiin, joten ajelin rautakauppaan. Jaksanu mitään peräkärryä vuokrata, ku en osaisi kuitenkaan semmosen kanssa edes peruuttaa, joten päätin ottaa mukaani moottorisahan. No otin mä pankkikortinkin. Sahalla sahailin 4kpl 5,7m pitkiä kakkosnelosia sopiviksi pätkiksi ja tungin ne sitruunaan. Mukaan lähti vielä pari pakettia 100mm villapakettia. Illemmalla hain vielä kaksi pakettia lisää. 2X4 puutavaraa en laskujeni mukaan tarvi enenpää. Saas nähä.


Junttasin ekan paalin seinän yläosaan. Hyvältä näyttää. Alaosaan en vielä voinut laittaa, sillä siellä on tuulensuojalevyssä kissan mentäviä koloja, kirjaimellisesti. Pikkukissille iski paniikki, kun hurautin moottorisahan käyntiin ja se livahti pihalle olemattoman pienestä aukosta. Huomenna meinasin paikkailla noita kolosia sahaamalla tuulensuojalevyistä suiruja ja uretaanilla loput.


Ja sitten oli yläpohjan vuoro. Olisi ollut mukavaa napsia puut kiinni 550mm koolinkivälein, mutta kun kyseessä on edelleenkin vanha rakennus tai oikeastaan vanhan ja uuden yhdistäminen, niin ei se menekään niinkuin Strömsössä.


Tänään pamahti vuorolisät tilille, niin hain villojen ja puutavaran lisäksi 10-päkin. Pillimehua.


Lukitsin yläpohjan puut kulmaraudoilla ja laitoin väleihin luonnollisestikin mahdollisimman suuria paloja villaa. Aika paljon joutui vaan leikkelemään, mittailemaan ja kikkailemaan. Mut ei se mitään. Jotenkin tuo villottaminen on vaan mukavaa hommaa. Radio Suomi kun soi kokoajan taustalla, niin kylläpähän on rentouttavaa. Ajan kuluminen jotenkin hämärtyy, ihan samalla tavalla kuin kalassakin. Koko ajan meinaa vaan uutisia pukata. Tunnit kuluu nopiaa.

Kohta tarkenee, tai sitten ei.


Molemmat päädyt jäivät vielä auki. Täytyy keskittyä niihin huomenissa. Koska yläpohja tulee lähelle peltikattoa, joutuu noihin sivuihin tekemään tommosen viisteet, jotta villaa mahtuu enemmän ja ettei villat koske pellikattoon, vaan jää kunnon tuuletustila. Samalla tavalla on toimittu myös betonilattia puolella.


Meinas muuten käydä tänään huonosti. Monilta vaaroilta oon kyllä välttynyt, enkä vieläkään ole pudonnut lattian läpi. Tänään oli tällit lähellä. Sahailin yhtä laudanpätkää, jossa oli sähköjohto, moottorisahalla. Tajusin vaaraan ja yritin huomioida ja varoa sitä johtoa mahdollisimman tarkasti. Sahaus onnistuikin suunnitelman mukaan, mutta en hoksannutkaan, että kun sahaan laudan, niin johto putoaa. Ja sehän otti ja putosi pyörivän teräketjun päälle. Säikähdin kunnolla ja syystäkin. 230v ei varmasti naurattaisi. Yritin tutkia johtoa varovasti, mutta valo ei riittänyt. Johdon muovinen ulkokuori ainakin sahautui poikki, mutta ilmeisesti itse johtimet eivät menneet poikki. Täytyy päivänvalossa tutkia tarkemmin. Sähköt menee jokatapauksessa uusiksi, joten ei silleen hätää. Mutta säikäytti se kyllä pahasti. Tuommosta ei vaan saisi tapahtua.