tiistai 27. marraskuuta 2012

ISKÄN MÖKÖTYSMAJA OSA 4 purkutyöt tehty

Tänään sain purettua majani loputkin laudat ja parrut. Hyvä näin, sillä  huumori ei olisi enää riittänyt enempään. Tuolla kaaoksen keskellä kun touhaa ja repii vanhaa puuta irti seinästä, purujen tippuessa JOKA PAIKKAAN, niin vähämmästäkin alkaa mököttää.


Pääsin mä muuten jo siihen vaiheeseen, että käytin vasaraa niinkuin vasaraa nyt yleensä käytetään, eli naulaamiseen. Purin muutaman väliseinän pystytolpan ja korvasin ne uusilla. Tai no en nyt ihan kaupan tavaralla, vaan niillä kakkosnelosilla joita olin purkanut muualta ja läpaisseet tarkastukseni. Jätän neljä tolppaa pystyyn kannattelemaan kattoa. Kaksi molemmille puolille. Näihin teen sitten uudet väliseinän pätkät. Alunperin ajattelin tehdä vain toiselle puolelle huonetta, sänky/sohva nurkkaukseen, mutta rakenne nyt vaan tuntuu vaativan tätä, että se kestää.

Joskus oon nähnyt pahempiakin alajuoksuja, mutta en nyt kyllä muista missä...

Löin eka uuden tolpan pystyyn, ennenkö purin vanhan, ettei olisi käynyt vanhanaikaiset.

Siinä ne nyt on uudet tolpat, ou jee.

Ja tuolla missä tuo ghettoblasteri roikkuu, on toisen väliseinänpätkän paikka.


Ja vielä yksi löytökin tuli tehtyä. Talo jossa asumme on ollut joskus aikoinaan (50-70??? -luvulla) kauppa. Kaikki tuntee tän meidän talon tällä kylällä, KAIKKI.  -Niin asutkos sää siinä keltasessa talossa, joka oli ennen kauppa. -Voi kuule, mää oon käynyt siellä monta kertaa, muistan kerrankin kun...

Eli löysin pahvilaatikosta tehdyn purujen vuoraus pahvin, joka oli lähetetty Kauppias Eskolle ja lähettäjänä oli ollut Mäen Makkara OY. Puhelinnumero tuohon fimaan on/oli muuten 1932, jos joku haluaa shoppailla.Huomisaamu kuluukin sitten tuon kasan parissa. Ei oikein kiinnostaisi. Tai jos totta puhutaan, niin ei yhtään. Toisaalta. Pakkaset rupee taas paukkumaan ja tuossa on ilmaista energiaa. Palaa ja paukkuu iloisesti pannuhuoneessa. Tänään muuten lämpesi saunakin iloisesti noilla jämillä.

Onneksi tuo purkutyö on nyt ohi ja pääsee vihdoinkin rakentelemaan. Paitsi, että pitäis eka siivota tuo kaaos. Siivoiskohan pikkupojat, jos lupaisin 2€ mieheen, tai paistella lettuja illalla? Tuossa samalla kun on purkanut, niin tulee vähän väliä vilkuiltua seinille, kattoon ja lattiaan sillä silmällä. Ei kuitenkaan "sillä silmällä". Vaan silleen, että välillä kaivaa mitan taskustaan ja suunnittelee, ideoi, visio jne. Aion ekana hyödyntää kaiken puretun puutavaran, mikä ei ole joutunut moottorisahan uhriksi ja askarrella niistä mahdollisimman paljon, sillä kun nehän jäävät rakenteiden sisään, niin sinne vaan. Semmosta. Öitä.