keskiviikko 16. tammikuuta 2013

ISKÄN MÖKÖTYSMAJA OSA 22 Aina sattuu ja tapahtuu, varsinkin sattuu.

Yöt on nyt lusittu ja uusi kunnanvaltuustokin on järjestäytynyt, joten oli taas aika jatkaa hommia. Jatkoin siitä mihin viimeksi jäin, eli yläpohjan eristyshommilla. Kikkailin itteni villojen yli purupuolelle avatakseni päädyssä olevana luukun, notta tulis valoa. Avasinkin ja ei siinä mitään. Takaisin tullessani.....viuh... en kerinnyt reagoida mitään. En sitten yhtään mitään. Kesti varmaan useamman sekunin, ennenkuin tajusin mitä oli tapahtunut. Putosin sitten yläpohjassa olevasta, entisestä savupiipun reijästä läpi. En kuitenkaan ihan kokonaan, sillä ilmeisesti refleksinomaisesti kerkesin sen verran levittää käsiä, että jäin niiden varaan roikkumaan. Sattuiko? Joo. Mut semmosta se vaan on. Välillä sattuu ja tapahtuu. Kiukutti niin kovaa ja joka paikkaa kolotti, ettei tullut edes otettua kuvia. Kuvat napsin vasta kun olin taas korjannut vahingot.


Komia mustelma.
Tänään oli aamulla kyl paikat hellinä ja vaikeeta nousta sängystä. Mutta sitten kun lähti touhaamaan, niin kyl se siitä taas alkoi elämä voittamaan.

Sain napsuteltua loput höyrynsulut seiniin.

Ja tuli taas kannatettua paikallista rautakauppaa neljän lastulevyn, höyrynsulkupaperin ja nitojan niittien verran. Oleskelupuolen lattia olis sitten muovimattoa ja listoja vaille valmis. Matto saa kyllä odottaa vielä pitkään, sillä sen ajattelin loogisesti tehä viimeseksi, ettei ole heti rikki ja maalissa jne.


Tarvittiin taas loogista ajattelukykyä, jotta sain mitattua ja sahattua oikean kokoisen palan tolppa huomioiden. Ei se ihan just mennyt, mutta riittävän hyvin kuitenkin. Lisäsin vielä toisenkin levyn, joten tuo puoli on on kohta valmis.

Kissi tuli ihmettelemään touhuja.
Toiselle puolelle olikin helppo sahata, sillä tolpat eivät haitanneet. Harmitti vaan sahailla neljäsosa levystä hukkaan. Sillä pätkällä kun ei tee juuri mitään, jos ei sitten keksi jotain muuta käyttöä.


Pojat kävivät tapetoimassa, kunnes lensivät pihalle. Mököttää saa, mutta ei tapella. Ekasta tappelusta pihalle. Näin se vaan menee. Viipyivät varmaan vartin.


Ja sitten katon kimppuun. Sainkin napsuteltua paperit paikalleen. Toisesta päästä ovat vielä auki, sillä juurikin noiden väliseinätolppien kanssa joutuu vähän taas kikkailemaan ja yksi sähköjohtokin pitäisi irroittaa. Se johto, johon sahasin moottorisahalla... Seurailen edelleenkin tiukkaan tuota lämpömittaria. Lämmöt vaihtelevat +3- +12 asteen välissä, riippuen ulkolämpötilasta ja vissiin Kuun ja Jupiterin välisestä suhteestakin. Pääosin elohopea pysyttelee n. +8 asteessa. Mielenkiinnolla odotan huomista ja ylihuomista, jolloin pakkasta pitäisi ennusteiden mukaan olla pahimmillaan -23 astetta. Jos möksis pysyy plussan puolella, niin hyvä, se riittää. Kun kaikki on valmista ja pattereita kaksi tai kolme, niin pelkkä plussan puolella pysyminen ei riitä. Toivon ja uskon, että lämmöt ovat sitten reilusti plussan puolella.
Moro!