keskiviikko 15. elokuuta 2012

Tee-se-itse-hyötykasvikuivuri

Ostin viime syksynä halvan hyötykasvikuivurin. Maksoi muistaakseni alle 40€. Sanontojen mukaan: Köyhän ei kannata ostaa halpaa ja Halpa ja hyvä myydään eri paketeissa. Totta. Taas.

Eli ongelma on se että useat, etenkin halppiskuivurit joissa ei ole termostaattia puhaltavat liian kuumaa ilmaa. Lämpötila ei saisi  nousta yli 50 asteen, sillä muuten sienet tai marjat kuivuvat liian nopeasti, eivätkä ne ime sitten liotettaessa kunnolla vettä sisään.

Joten sainpas idean. Ei ihan viitti ostaa 300€ Evermattia, niin päätin kokeilla taas vähän tee-se-itse-meininkiä. Vanhasta kuivurista hyödynsin puhaltimen. Varmasti joku muukin puhallin tai tuuletin käy. Tässä kohtaa on muuten pakko sanoa, etten sitten ota minkäänlaista vastuuta, jos joku kopio tästä idean ja polttaa talonsa.

Tässäpä tämä. Kuva kuvalta.

Vanha ylimääräinen kaappi.

Ovi auki.

Vanhoista hyllyistä mitat ja sirkkellillä sopivia rimoja.

Hyllyn kehikko.

Nips naps nitojalla kiinni. Vahvistin vielä varooksi ruuvi / liitos.
(Näkyy vähän huonosti) Hyttysverkko nitojalla napsutellen melko tiukalle.


Hyllynkannattimiksi ruuvit.

Kaapin kattoon rasiaporalla reikä.

Kuivurin puhallin reikään.

Ilmanpoistoreikiä reilusti kattoon.
Ja lisää reikiä kylkiin ja oveen.Semmonen siitä sitten tuli.Kokemuksia kuivurista on nyt vasta muutama tunti, mutta vaikutti sen verran toimivalta, että uskalsin laittaa jutun plokiin. Mittailin lämpöjä ja keskimmäisillä hyllyillä mittari oli 35-40 astetta, eli aika bueno. Ylähyllyn lämmöt olivat liian korkeat, joten joko hyllyä alaspäin tai lisää reikiä.