maanantai 17. joulukuuta 2012

ISKÄN MÖKÖTYSMAJA OSA 13 Lämpö nousee

Eilen en jaksanut mököttää ollenkaan, vaan puuhailin kaikenlaista muuta, kuten esimerkiksi tein kolme kattilallista makkarakeittoa ja kaksi vuoallista makaronilaatikkoa, tänään pyöräytin 53 lihapullaa. No pakkaseenhan ne meni, tai ainakin suurinosa. Saa sitten lämmitellä tai ottaa töihin evääksi.

Ja sitten aiheeseen. Sain tänään lämpömittarin kohoamaan peräti +2,5 asteeseen (ulkolämpötila -11). Aika hyvin. Lämmönlähteenäni pikkuruinen pakkasvahti sekä halogeenilamppu.

Uusi ennätys!
Aamupäivästä tukin loput aukot uretaanin ja tuulensuojalevynpalasten avulla ja iltapäivällä kävin hakemassa taas pari 100mm villapaalia.

Oon muuten vissiin vähän erilainen nuori. Kukaan muu ei taida näillä seuduilla nikkaroida, vaan taitavat hoitaa eristyshommat hyvän sään aikana. Hain villat noin klo 16 rautakaupan varastolta. Ihmettelin, kun piha oli niin siistin näköinen. Koko päivän aikana ei ollut käynyt yhden ainoaa asiakasta villaostoksilla, sillä piha oli täysin koskematon. Nyt siellä on sitten yhdet jäljet. Askeleet varastolle ja takaisin + kahden paalin raahausjäljet =)


Huijasin pojalle, että tontut olivat tuoneet möksämajaan paketin, avaa se!

Hö, pehmee paketti.
Ja toinen jannu suostui siivoamaan. Jaksoi varmaan 30sekuntia.


Pojilla oli perinteiseen tapaan vauhti päällä ja hymy herkässä joten jouduin vähän torumaan. Ei tämä ole mikään HopLop. Täällä pitää mököttää!

Feikkimökötystä.
Vähän uskaliasta lämmittää mökkiä tommosella "eisaapeittää"-pakkasvahdilla. Tietty heti kun poistuin tilasta edes vähäksi aikaa, niin otin johdon pois seinästä. Nuo rutikuivat purut ja purupöly oikein odottivat, että koska saan sytyttää pikku palonalun.


Illalla rupesi näyttämään taas astetta paremmalta. Oikeestaan tosi kivalta. Molemmat päädyt ovat vain edelleen tuulensuojalevyjen varassa, mutta huomenissa yritän taitella parit pystytolpat ja villat väliin. Loppuviikoksi onkin ennustettu aika arktisia olosuhteita. Päivisin reilu 20 astetta ja öiksi 20-30 astetta. Karu pohjola.


Ja toisesta kuvakulmasta.
Tein kämppään oikein joulusiivouksenkin. 5-6 muovipussillista purua ja kaikkee sälää roskikseen ja villat, levyt ja työkalut siisteihin pinoihin. Huomenna yritän vielä saada jotain aikaan. Sitten pitäisi välillä käydä oikeissakin töissä ja sitten taitaakin olla vissiin se Joulu.