keskiviikko 5. joulukuuta 2012

ISKÄN MÖKÖTYSMAJA OSA 9 Tuulensuojat paikoillaanPakkasta reilut 20 astetta (eilen tiistaina). Neljä paitaa ja takki, kommandohuppu ja pipo, reilusti asennetta ja sisua. Minua et, talvi ja pimeys, nujerra!
Ei mitää hajuu mitä tommoset sormimerkit tarkottaa, mut päätinpäs näyttää, sillä niin muutkin kovat jätkät tekee ;)

Joo, hommat jatkui tuulensuojalevyjen asennushommissa. Kolme ekaa seinälevyä menikin nätisti. Sen kun naputteli vaan seinään. Mutta sitten alkoi taas perinteinen kikkailu. Seinän päädyssä, oviaukon vieressä, oli joku ihme syvennys. Veikkaisin, että siinä on ollut joskus jonkinlainen ovi tai muu kulkuaukko. Sahailin muutamat tukipuut kakkosnelosen jämistä ja naulasin kiinni.

Tosta naulaamisesta. Oon muuten ihan onneton naulaamisessa. En ymmärrä, miten saan ne aina menemään vinoon ja vääntyilemään. Ja niiden poisrepiminenkin on ihan tuskaa. Siksi käytänkin ruuveja 95% kaikessa nikkarointihommissani. Miksi sitten nyt päädyin nauloihin? En tiä. En todellakaan tiä. Mutta kun niitä nyt tuli ostettua, niin naulataan nyt sitten.


Sinne ne vaan asettui levyt hienosti. Eka seinä olis nyt levytetty. Toki tuolla on vielä isoja aukkoja, johtuen rakenteesta, mutta täytyy sahailla niihin sopivat palat ja tuontää uretaania pikkukoloihin ja saumoihin.


Ja sitten toisen päädyn vuoro. Naulasin toisen ulkoovista kiinni. Tuo ovi oli semmonen ihan yksinkertainen ja eristämätön ovi. Sahailin eka vanhasta lautatavarasta parit aluspuut, etteivät levyt tulisi suoraan kiinni ulkoseinään, vaan sinne jäisi jonkinnäköinen tuuletustila. Tuo tuuletusväli ei ole kuin 2,5cm paksu, eikä edes yhtenäinen, mutta eiköhän se asiansa aja. Ja jos ei aja, niin homehtukoon sitten. No ei se homehdu.


No nyt tarkenee. Nostin yhen levyn yläpohjaan "katoksi". Olisin nostellut muitakin, mutta eivät mahtuneet, koska kattotuolit ottavat vastaan. Oikea yläpohja/katto tulee sitten noin 30-50cm alemmaksi, tuon valmiin lautakaton tasalle. Sen kun saisi nikkaroitua ja lyötyä edes vitosen villat väliin, niin sitten saattasi tarjeta jo pikkusen paremmin, tai sitten ei.


Jos pihalla on -20, niin tuolla mökissä on varmaan jotain 17-19 astetta. Piti ostaa tänään lämpömittari, mutta unohdin. Sen sijaan ostin lisää täkkipultteja ja 13mm avaimen, semmosen lenkin ja räikän välimuodon, kun en irtohylsyä löytänyt. Saisi nuo lattiavasat kunnolla kiinni. Niin tuosta lämpotilasta vielä. Mulla on aina mehua janojuomana mukana. Alle kahen tunnin menee umpijäähän. Joskus kun iskee jano, eikä jaksa hakea sisältä lisää, niin sulattelen pulloa halogenilampun edessä. Siinä vaiheessa kun mehu ei enää jäädy, on eristystyöt hyvällä mallilla.


Pojat kävi piirtelemässä levyihin taideteoksiaan. Saa seuraava puuhapete, joka tän purkaa joskus, tutkailla hieroglyfejä. Ite ajattelin piirrellä huomenna, itsenäisyyspäivän kunniaksi, mustan marskin. Oon muuten huomannut tässä plokissa, että joskus tulee kirjoiteltua tekstit kuvien päälle, joskus alle. No, se on semmosta.


Illasta kävin vielä askartelemassa loput seinälevyt paikoilleen. Toi(kin) olis nopeeta ja helppoa hommaa, jos koolinkivälit olis standardit, mutta ei. Esim. yläpäästä 57 ja alapäästä 52cm. Kiva sahailla ja mittailla. No, urtsia vaan saumoihin ja kolosiin ja tietty kaikkia akuankka-patentteja.


Pitää nyt kattoa, millanen fiilis on huomenna ja toimia sen mukaan. Jos meen huomenna rakentelemaan, niin ruuvailen varmaan eka tuo täkkipultit kiinni palkkikenkiin ja alan kikkailemaan seinärungon kanssa. Tai sitten möllöttelen vaan soffalla. Ai niin, Yle ei näytäkään perinteistä itsenäisyyspäivän klassikkoa, Tuntematonta Sotilasta klo 14, vaan vasta klo 17, sillä kukkahatut ovat tämän maan syöpä. Jospa sitä menisi vaan suosilla möksöttämään ja piirtäisi sen mustan marskin ja purkaisi aggressioitaan.

Loppuun vielä parit panoraamat oleskelu- ja varastopuolelta. Ehkä hieman vaikea kuviella, että tuossa nurkassa (alempi kuva ) sitä vielä olla möllötellään soffalla, teroittelemassa uistinten koukkuja, haaveillen siitä isosta...