tiistai 21. toukokuuta 2013

ISKÄN MÖKÖTYSMAJA OSA 28 Gyprocia seinälle, varasto valmistuu

Jatkoin rakentelua taas pitkähkön tauon jälkeen. Kyllähän sitä rakentelisi vaikka joka päivä, jos ei tarvisi käydä töissä ja ennen kaikkea jos olisi hilloa millä ostella. No nyt pystyi taas nippanappa irroittamaan jonkun setelin. Ihan ekana kävin hakemassa kaksi pakettia 50mm villaa ja sain asenneltua ne paikoilleen. Nyt on varaston puoli sitten villoitettu vihdoin ja viimein.


Varaston vasen päätyseineä, sekä pitkäseinä oukki ja doukki

Myös oikea pääty villoitettu.

Sitten piti taas hätyytellä appiukkoa, kun noi gyprocit ei mahdu sitten millään Sitikkaan. Mutta Hiaceen mahtui, kun ajeli takaovi auki. Oon muistaakseni aina ostanut vain ja ainoastaan EK-levyjä, mutta tällä kertaa päädyin ihan normipaksuiseen. Ostin 12 levyä. Reilu 50€ halvempia, kuin jos olisin ostanu ek-levyjä. Mittalin karkeesti, että 11 pitäisi riittää ja yks varooks, kun leikkaan kuitenkin väärin. Enkä muuten edes leikannut, kaksi levyä jäi vielä yli. Niillä pääsee sitten alkuun varsinaisen möksiksen puolella.

Oikeanpuoleinen väliseinä.

Vasemman puoleinen väliseinä.


Viimeistä palaa vaille. Homma stoppasi, kun piti käydä isoolla kirkolla hakemassa ilmanvaihtoputki.

Väliseinät ja oviaukko varastosta päin kuvattuna.
Luulin, että pohjat on hyvät ja eikun levyä vaan seinälle. Kaikkee mä kans luulen. En ole näköjään vieläkään sisäistänyt, että vaikka miten yrittää, niin aina vähä kusee. Hirveitä rakoja ja temppuilua. Mietin noin satakuuskytkaheksan kertaa, että mikäköhän tässä nyt taas kusee, mutten tullut sen viisaammaksi. Onko lattia, seinä vai katto vino, vai kaikki salmiakilla? Onko vika mitassa, mittaajassa vai vatupassissa?

Joskus mä vielä kokeilen yhtä juttua mitä on tehnyt mieli kokeilla jo pitkään. MILTÄKÖHÄN MAHTAISI TUNTUA RAKENTAA JOKIN RAKENNUS AIVAN NOLLASTA? Ei vanhan purku, ei oikomisia ja koolauksen koolauksia. Saisinko kaiken menemään suoraan, millilleen? Silloin ei voisi syyttää ketään muuta kuin itseään.

Tämä ei ole vielä edes pahin.
Mutta onneksi rakentajalla on myös ystäviä, niitä kutsutaan nimellä lista. Sen minkä mitta heittää, sen lista peittää. Ja kauppaan ostamaan, paskat, mähän teen ne ite. Koolauksesta oli jäänyt yli eri mittaisia kakkoskakkosia, eikä niitä nyt hukkaankaan heitetä. Sahailin käätöpöytäsirkkelillä 2x2 neljään osaan. Siinäpä listat ja komiat.

En tiä mitä elämästä tulisi, jos en tuollaista sirkkeliä omistaisi. Tai tiedänpäs. Ei mitään. Ei sitten yhtään mitään. Sain tuon sirkkelin muistaakseni 30-v lahjaksi. On muuten ollut kovassa käytössä. Tommonen sirkkeli pitäisi kyllä jollain lailla ja asetuksella säätää pakolliseksi jokaiseen rintsikkaan. Talon myyjän olisi ostettava sirkkeli talon ostajalle. Hallitus, vink vink.


Jotain seinämaalin jämiä pintaan.

 Piti tosiaan käydä Jykylässä Biltemassa. Mukaan tarttui ilmastointiputki härpäkkeineen sekä seinämaalia.


Teippitiivistys. En tiä tehäänkö se noin, mutta tulipahan tehtyä.

Viimeinen gyprocci seinään ja sisäritilä paikoilleen.

Tämä nurkka tulee lattiasta kattoon pahvilaatikoita. Rakentelen hyllyn, kuhan saan eka seinät maalattua.

Ja tähän nurkkaan tulee vaatetangot.

Halvin maali minkä löysin. Halvinhan tapaa olla aina paras. Ensin ajattelin, etten maalaa millään, mutta päädyin sittenkin maalaamaan, jospa se antaisi pikkusen suojaa naarmuille ja kolhuille. Mut en nyt sentään pakkeloimaan ryhtynyt! Sävy oli joku Shamppanja, ooh, trendikästä. Ajattelin, että se sopii kivasti tuulensuojalevyistä askartelemani sisäkaton sävyyn, ihquu.

En viitti laittaa enempää kuvia, sillä koska seinät on maalattu vain kertaalleen, on jälki sen mukaista. 2,5l pönttö riitti, mutta ei nyt sentään kahteen kertaan. Täytyy ootella, jos vaikka mamma toisi toisen samanlaisen jokupäivä ( huomenna, kiitos!) töistä tullessaan, niin saisi huitastua toiseen kertaan. Sitten vaan listat paikoilleen, pahvilaatikkohyllykön rakentaminen ja se olis sitten siinä. Siis varaston puoli. Mökön rakentelu saa varmaan jäädä vähäksi aikaa tauolle. Jos kävis vaikka kalassa välillä?