keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Projekti 40. Osa 4 2,5 kk takana 24,5kk edessä.

Päivitellääs tänne taas mitä projektille kuuluu. Ajattelin kirjoitella jo ihan silläkin, koska blogin lukijamäärät viimeaikoina pompsahtaneet reippaaseen kasvuun. Tuo lukijamäärän kasvu nyt ei ole mikään varsinainen tavoite, mutta kiva juttu silti. Kiitti myös kommenteista ja tsempistä.


Nyt ois projektia n. 2.5kk takana. Toistaiseksi ei oo kaduttanut, päinvastoin. Mieli on pirtsakka, tai ainakin pirteämpi kuin aikoihin ja tekeminen mieluisaa. Ekat kaks kuukautta tuli tosiaan nostettua peruskuntoa, josta juttua löytyy täältä. 3.3 ostin sitten vuosikortin kuntosalille. Ei ainakaan hinnasta jäänyt kiinni. 100€/ vuosi, eli alle kympin kuussa. Sali on kunnan omistama mesta. Laitteet on uudehkoja, vaikken tässä G6 -ohjelmassa juurikaan niillä hinkkaa, vaan ihan raakaa rautaa nostelen, mutta myöhemmin varmasti tulee noilla laitteillakin jumppailtua. Punttis on kaikinpuolin siisti ja asiallinen. Miinukset tulee pienestä koosta. Etenkin ruuhka-aikaan saa kattoo miten huitoo ja heiluu. Toinen miinus on se että salilta löytyy vain yks penkkipunnerruspenkki ja kyykkypaikka. Mutta kyllä noiden miinusten kanssa pärjää.


Arskan kultaisella kutosella siis mennään. Tarkoitus on saada sekä voimaa että massaa ja tietty sulateltua vähän pläskiä, vaikkei sitä nyt hirveesti olekaan. Toisaalta, eipä tuota voimaa tai lihastakaan niin kummosesti ole, mutta sitä vartenhan tuolla sitten hikoillaan. Ohjelma kuuluisi tehdä kolmesti viikossa, ei perättäisinä päivinä, mutta työt meinaavat vähän haitata harrastuksia =) 2-3 kertaa on se mihin pystyn, riippuen viikosta ja lähinnä siitä montako yövuoroa viikossa sattuu olemaan. Mut, mennään näillä. Hyvin muistui kaikki liikkeet, liikeradat jne. mieleen vaikka edellisestä salikäynnistä oli noin 10-15 vuotta. Kai se on vähän kuin polkupyörällä ajamaan oppiminen, ettei niitä unohda.


G6-Ohjelman liikkeistä.
  
Kyykky.
Voihan nyt #(¤""#@@. Aivan järkyttävä liike ja etenkin tuolla 4 x 10 meiningillä. Ihan tappo touhua. Hommaa vaikeuttaa vielä se, että reidet ja jalat yleensäkin on aika rimpulat.  Mut selitykset pois ja kyykkäämään vaan. Toi oli kyl ihan hirveetä touhua. Kuulin miltei kun maitohapot huusivat: -Armoa! Mutta en antanut, vaan kyykkäsin sinnikkäästi huimilla tyttöjen painoilla sen neljä kertaa kympin.  On se kumma, jos ei kolmen kuukauden päästä saa laittaa huomattavasti enemmän rautaa tankoon ja vielä enemmän ihmettelen, jos ei liha tartu rimpuloihin. Kolmannen sarjan viimesiä kun hilaa ylös, niin siinä iskee epätoivo ja yrittää mielessää keksiä joitain hätävalheita, ettei tarvis enää neljättä tehä. Samalla miettii, että mitä jos tekis seuraavaksi prässillä. Ei, ei ja ei. Kyykkää poeka kyykkää vaan.

Penkki.
No mikäs siinä, senkun penkkaa vaan. Tuttu ja turvallinen liike. Pitää vaan aina pyytää joku varmistamaan kolmas setti, että uskaltaa kunnolla tehä loppuun asti.

Leuanveto leveällä otteella.

Älyttömän raskas liike. Nostele nyt sitten leveellä otteella 93 kiloa ilmaan käsien varaan. Ekalla kerralla ei mennyt kuin yksi ja parit puolikkaat päälle. Liike on kuitenkin niin mahtava selkäliike, että ei muuta kuin täysi yritys ja höyry päälle. Oon lueskellut, etenkin yövuoroissa, paljon tietoa tuosta liikkeestä. Niitä kun vaan tekee ja tekee, yrittää ja yrittää, niin kyä se siitä. No, eilen sainkin sitten jo 2-1-1, joten ei muuta ku jatketaan. Vaikka toistot jäävätkin noin vähäisiksi (vielä), niin kyl ottaa hianosti selkään, latseihin. Oon noitten räpellysten lisäksi tehnyt sitten ylätaljaa ja/tai kulmasoutukoneessa parit sarjat päälle.

Niskantakaapunnerrus tangolla.
Ihan jees liike, oikeestaan tosi kiva. Hyvin saa punnerrettua, eikä nivelet kipeydy tai muutakaan ihmeellistä, kuten monella muulla. Riippuu vissiin ruumiinrakenteesta ja kuun asennosta. Kivasti saanut lisätä rautaa jo parin viikon jälkeen.

Hauiskääntö tangolla.
No palaahan on aika kiva pumppailla peilin eessä ja antaa suukkoja pusipusi aina yläasennossa, heh heh. On kyl tässä vaiheessa treeniä aika finiitto olo.

Vatsat.
Sain työterveydestä lähetteen fysioterapeutille, sillä halusin kysellä mitä tuon lordoosini kanssa teen. Normaalivatsat ei ole kovin suotavia, ja sainkin jumppaohjeita ja variaatiota. Kuten arvasinkin, joudun tekemään vatsat erilaisina rutistuksina, ei istumaannousten, mut tällä mennään. Noita jumppia ja venytyksiä pitäis vaan jaksaa tehä, mut ei oikein huvita, ne on niin pyllystä. Semmosia ikävän tuntuisia pikku nytkytyksiä ja etenkin venyttelyt on sieltä ja syvältä. Jostain pitäis kaivaa motivaatio tähän.


Ruokailut ja lepo.

Vaikeeta tasapainottelua. Vhh:lla mennään, lihasta pitäisi saada ja läskistä päästä eroon. Reenien myötä ruokahalu on kasvanut ihan älyttömästi. Sen oikein tuntee, miten kroppa huutaa ravintoa sekä reenipäivänä että vapaalla. Oon pikkusen lisännyt aamuihin hiiltä, mm. hedelmä tai mysliä tms. ja reenien päälle sitten hera80. Taitolaji syödä silleen, että lihakset saa riittävästi rakennusainetta, muttei kuitenkaan niin paljoa, että läski lisääntyy. Kroppa huutaa myös lepoa, unta. Tulee kyllä nukuttua paremmin ja raskaammin. Iltaisin on oikein semmonen terve väsy.

Oon pitänyt päiväkirjaa tekemisistäni. Tossa listaus mitä on tullut tehtyä, milloin ja minkä verran. Semmonen plokaus tällä kertaa. Huomisaamu...aamupäivä...ööö..päivä alkaa moottorisahan kanssa riehuessa ja illemmalla sitten puntti päälle. Pakko tehä huomenna molemmat, sillä viikonloppu menee taas töissä kärvistellessä. Pusipusi ja jaxuhali.16.1 puunkantoa 2h + Golden six-kuntopiiri
18.1 pulkkamäki 30min + Golden six-kuntopiiri
23.1 Golden six-kuntopiiri
28.1 puunkantoa 40min + Golden six-kuntopiiri
11.2 Golden six-kuntopiiri
13.2 puunkantoa 50min
16.2 Golden six-kuntopiiri
21.2 Golden six-kuntopiiri
23.2 puunkantoa 30min & Golden six-kuntopiiri
26.2 Golden six-kuntopiiri
1.3 puunkantoa 20min & Golden six-kuntopiiri

3.3 KUNTOSALI REENI ALKOI
3.3 G6
5.3 G6
10.3 G6
11.3 grostrainer 15min
12.3 G6
14.3 G6
18.3 G6
19.3 Polttopuuhommia 5h