torstai 13. lokakuuta 2011

Säästöä sähkölaskuihin OSA III Pyykkipäivä

Arvatkaa mikä päivä oli pyykkipäivä?


Pyykkipäivän tulokset ja ajatuksia.

Mamma urakoi sitten oikein kunnon pyykkipäivän. 6 koneellista pyykkiä, (ppk) ja lisäksi astinpesukone (apk) pyörähti kerran ja ruokakin tehtiin sähköhellalla (sh) x2 ja sähköuunissa.

No, ruokaahan on aina laitettava, siitä ei tingitä. Mutta miten ja missä se valmistetaan, siitä voi tinkiä. Eri asia sitten, paljonko siinä säästää. Jokainen nyt tajuaa, että jos napsauttaa uunin 250 asteeseen ja keittelee perunat yhdellä levyllä ja kastikkeen toisella, niin syöhän se kilowatteja. Talvella tulee muutenkin lämmitettyä leivinuunia ja puuhellaa, joten niiden hyödyntäminen ja ennenkaikkea oikea-aikainen ajoittaminen on varmasti hyvä, järkevä ja helppo tapa hakea säästöjä.

Pyykin- ja astianpesussa täytyy jatkotutukimuksissa kiinnittää huomiota millä ohjelmalla pesee. Niitä kun on vaikka minkämoisia, pika-kirjo-siliävä 40-60-90 astetta. Klo 8 ja 17 on ppk pyörinyt normaaliohjelmalla ja näyttäisikin, että se kuluttaisi vähemmän, kuin pika. Vaikee tietty sanoa, kun samaan aikaan on ollut muitakin laitteita päällä. Samoin jos pikaohjelma kuluttaa määrän X tunnissa ja normaaliohjelma määrän Y kahdessa tunnissa, niin kumpiko vie loppupelissä enemmän. Auttakaa nyt joku...