lauantai 1. maaliskuuta 2014

Projekti 40. Osa 3 Peruskunnon nostoa

Projekti 40 aloituksesta on nyt muutama päivää vaille kaksi kuukautta täynnä. Tarkoitus oli aloittaa maltillisesti/kevyesti/nousujohteisesti. Näin myös on tapahtunut. Hommat on edenneet suunnitelmien mukaisesti. Liian innokas alku on usein myrkkyä niin fyysisesti kuin henkisestikin, sekä kuntoilussa kuin muissakin innostuksen aiheissa. Sen verran vissiin tullut jo tuota ikää ja elämänkokemusta mittareihin, että tämän tajuaa ja sisäistää.

Golden six ja polttopuiden kantoa. Näillä on menty. Ei mitään älyttömyyksiä. Lisäksi oon kiinnittänyt entistä enemmän huomiota siihen mitä suuhuni oon laittanut. Tässäkään en oo vetänyt yli, vaan vetänyt semmosella perus vhh-meiningillä. Eli, herkut, sokerit ja sen semmoset pois. Pasta, peruna, riisi pois tai vain pieninä annoksina ja korvannut nämä taas reilummalla satsilla lihaa, kalaa, kanaa sekä reiluilla rehusatseilla ja salaatinkastikkeilla. Nälässä en suostu enkä halua olla, vaan syödä laadukasta ja puhdasta, kunnon ruokaa. Se mikä vaan on perseestä on se, että oikea ruoka maksaa, kun taas perunat, pastat, riisit on taas halapaa ku saippua. Tälleen on menty sanotaan nyt karkeesti 70-80 prosenttisesti ajasta. Välillä toki herkkuja tai jotain eines-ruokaa, jos ei jaksa kokata ja eines-skeida on niin helppoa evästä töissäkin, ja halpaa.

Tosta Golden Sixsistä. Tämä on siis ison Arskan ohje ja neuvo. Tää on hyvä aloittelijalle saada massaa ja voimaa. Bongasin tän reeniohjelman pakkotoisto.comin keskusteluketjusta. Ovat kovasti tykänneet ja kehuneet. Tuolta linkin takaa lisää, jos kiinnostaa. Heti eka sivun eka postaus. Mulla nyt kun ei satu olemaan kotona penkkiä eikä kyykkytelinettä, niin oon joutunut soveltamaan. Ei hommat oo siihen kaatunu. Penkin oon korvannut ihan normipunnerruksilla, kyykyt käsipainojen kanssa ja leuanvedot kulmasoudulla. Eli, vaikka nyt puhunkin golden sixistä, niin olosuhteiden pakosta tämä nyt ei ihan vastaa ohjelmaa, mutta väliäkö sillä. Ens viikolla sitten muuten vastaa, sillä on aika ostaa kuntosalikortti.

Ja jatketaas vielä tuosta kotikuntoilusta. Liikkeet kun tekee puhtaasti ja huijaamatta millään heijareilla tai muutenkaan, niin on muuten tehokasta. Kyllä saa ittensä piippuun ja kipeeksi. Tunnin reenin jälkeen kun kädet täräjää, hiki valuu ja pumppu hakkaa, tietää tehneensä jotain. Vai onko kyse vain siitä, että on niin paska lihas- ja peruskunto? Voi ollakin, mut ei oo ainakaan enää. Kokeilkaas ite. Tolla ohjelmalla ja noilla palautusajoilla.

No onko tullut mitään kehitystä? No, on. Ja nyt pitää muistaa, että nyt puhutaan minusta, minun kropastani, fiiliksistäni ja tavoitteistani, projekti neljästäkymmenestä. Ei ole kyse maratoonarin tai ammattibodaajan tavoitteista. Joka liikkeeseen saa lisätä painoja ja toistomäärät kasvavat kivasti. Joissain liikkeissä käsipainot on loppuneet kesken jo ajat sitten, joissain taas ei. Mittailin tosiaan tammikuun kuudes päivä strategisia mittoja ruhostani. Eilen kokeilin mittailla, onko mitään tapahtunut. Suurin yksittäinen muutos oli se, että rinnanympärys oli kasvanut seitsemän senttiä?! Kyllä. Oli kyllä iloinen ylläripylläri. Maha oli pienentynyt 1,5cm ja paino pudonnut kaksi kiloa (pippelö entisissä mitoissa =) ) Olen tyytyväinen. Ja nämä mittaukset teen luonnolisestikin huolella ja huijaamatta. Kaikille muille voi valehdella, paitsi itselleen. Kuvia ja mittaustuloksia tulee sitten joskus aikanaan, jos siltä tuntuu.

Vielä lopuksi. Alottelin myös tuota tavoitelistallani ollutta ryhdin korjausta. Mulla kun on ollut syntymästä lähtien aika paha notkoselkä eli lordoosi. Todella raivostuttava ryhtivika. Kuten aiemminkin oon kirjoitellut, niin tuon lordoosin takia näytän läskimmältä kuin olen (seliseli). Oon yrittänyt korjailla sitä, normaalin kuntoilun lisäksi, tällä ohjeella. Jotkut liikkeet tuntuvat kivasti ja ymmärränkin ne, mutta joissain taas on hankala saada tuntumaa. Sain onneksi työterveyden kautta lähetteen fysioterapiaan, josta aion ottaa kaiken neuvot ja ohjeet vastaan. Pitää kysellä mitä saa ja kannattaa tehä ja mitä taas ei. Jotain jo tiedänkin, mutten tarpeeksi. Kyykyn kohtalo vähän jäntskättää. Maalaisjärjellä jos miettii, niin jos niskan taakse lyödään rautaa ja aletaan kyykkäämään, niin saattaa olla notko aikamoisessa kuormituksessa. No, kai se selviää kyselemällä ja ohjeistuksella. Olikohan vielä jotain muuta..emmää ny muista, seuraavalla kerralla sitte lisää.

Mistä on kyse? Osa 1 Suunnitteluvaihe
Tavoitteet Tavoitelista