tiistai 11. helmikuuta 2014

Projekti 40. Osa 2 Tavoitelista

No nyt ois sitten tavoitelista valmis ja tässä on haastetta pariksi vuodeksi. Tarkemmin sanottuna aikaa on tästä hetkestä eteenpäin kaksi vuotta ja yksi kuukausi ja jokunen päivä päälle. Ai mistä on kyse? Tästä: Klik. Tiivistetysti: 

Tämä on PROJEKTI 40. Pääidea on se, että AION OLLA 40-VUOTIAANA FYYSISESTI KOVEMMASSA KUNNOSSA, KUIN KOSKAAN ENNEN. 
Ei, minusta ei tule teräsmiestä, mutta kovempi kuin koskaan. Tämä tosissaan on se päähaaste. Se sisältää sekä voiman & lihasten kasvua, läskin polttoa, sekä myös kestävyyskuntoa. Fyysisen puolen lisäksi, olen asettanut itelleni tavoitteita ja haaveita, jotka aion suorittaa ennenkuin mittarissa on se 40.



Fyysiset tavoitteet

1. Penkkipunnerrus 110kg
Penkki, legendaarinen mittari. Se vaan on liike nro.1 Joskus kauan kauan sitten, varmaan siitäkin on jo yli 10 vuotta, sain nostettua tasan 100kg ja oisinkohan saanut tällä kakkosen, en oo ihan varma. Ei sinänsä mikään kummonen määrä rautaa. Penkki ei ole koskaan ollut mitenkään erityisen vahva liike mulle, en kyllä tiä onko mikään muukaan, mutta tätä lähdetään hakemaan.

2.Cooper 2800m
Toinen perusmittari. Hämärän muistikuvan mukaan juoksin Sodankylän jääkäriprikaatissa vuosina 95-96 2600-2700 metriä. Ensin mietiskelin jotain marathonia tai edes puolikasta, mutta jo pelkkä ajatus rupesi hengästyttämään. No okei, kyllä toi marathonkin olisi varmasti mahollinen, mutta sen reenaus veisi liikaa aikaa ja paukkuja ja se olisi sitten pois kaikesta muusta. Jos tuon 2800 metriä jaksan repiä, niin ei silloin ihan rapakunnossa voi olla ja mikä tärkeintä, se olisi kovin tulokseni föevö ja se riittää, sillä sehän tässä P40- jutussa on ideana.

3. Sixpäkki näkyviin 
Miks? Siks. No olishan se nyt aika rouheeta ja magee palkinto, jos sen saisi kaivettua esiin tuolta laardin alta ekaa kertaa elämässä. Tavoite on myös äärettömän kova. Saa olla tosi tarkkana mitä suuhunsa laittaa ja itsekuria kokeillaan kunnolla. Lisävaikeuksia tuo myös lannerangasta johtuva ryhtivikani, siitä lisää seuraavassa kohdassa.

4. Notkoselkä suoremmaksi / ryhtiä kuntoon
Mulla nyt sattuu olemaan tuommonen klassinen notkoselkä. Vähän semmonen akuankkamalli, eli maha pömpöttää toiseen suuntaan ja perse toiseen. Tämä saa aikaan sen, että maha näyttää isommalta mitä se todellisuudessa on. Pikkusen kun kääntää lantiota oikeaan asentoon, vetämättä vatsaa sisään, niin asento korjaantuu huomattavasti. Joku lekuri sitä joskus 20 vuotta sitten selitti, katellessaan röntgenkuvia. Syntymästä asti ollut vika, jossa jotkut lannenikamien tukirakenteet ovat naps-poikki tai jtn. Mutta tätä nyt pitäisi lähteä sitten korjaamaan jumpalla ja venytyksillä. Pitäis melkein käydä jonkun fyssarin juttusilla, että tekisin asiat oikein.

Muut tavoitteet

1. Vanhan punkrock-bändini Toinen Lapsuus biisien tallentaminen
Mulla oli aikoinaan, kotikaupungissani Vaasassa, 15-20 vuotta sitten, punkrock-bändi. (Onko siitäkin jo noin kauan?!!) Se oli semmosta soittelua, reenausta ja hauskanpitoa. Tuossa linkkien takaa parit näytteet: Ministeri , Kaatuu Kaatuu. Ja niinhän siinä kävi, että suurin osa biiseistä jäi aikoinaan äänittämättä, mutta onneksi ne ovat pysyneet päässäni kiitettävästi. Tämä johtuu varmasti siitä, että biisit ovat suurimmaksi osaksi mun tekemiäni sanoitusten ja perussävellysten osilta. Tässäkin on haastetta, sillä mä asun täällä Keski-Suomessa ja ex-bändijannut ovat jääneet homehtumaan Vaasaan. Tämä tavoite ei siis ole omissa käsissäni, mutta lyödään nyt painetta Vaasan suuntaan tätäkin kautta. Aake, herätys!

2. Uusi punkrock-bändi, jonka kanssa tallentaa kymmenkunta biisiä.
Musiikki, musiikin tekeminen ja laulaminen/karjuminen on vaan jotain niin hienoa. Pitäis löytää jostain bändi ympärille. Karaoke ja akustinen kitara eivät riitä. Tuska on suuri. Olen pikkuhiljaa vetäytymässä pois politiikasta (tai ainakin tauolle), mutta se ei tarkoita sitä, etteikö minulla olisi mielipiteitä ja sanottavaa. Puolenkymmentä yhteiskuntakriittistä biisiä on jo valmiina ja lisää on tulossa, ongelma on vain se, että bändi puuttuu. Blogini lukijat, keitä ikänä olettekin, jos pystytte jeesaamaan tässä asiassa, niin tehkää se ihmeessä. Alkuun pääsee kommentoimalla tuohon alle tai vaikkapa sähköpostilla, osoitteeseen lastunen@gmail.com

3. Musiikki/kalastus/kokkaus/luontovideon tai videosarjan tekeminen
Oon jonninverran harjoitellut ja tehnytkin joitain videoita Youtubeen sekä jotain pätkiä omaksi iloksi ja testausmielessä. Ihan älyttömän kivaa hommaa. Menee muuten yövuoro aika vauhdilla, kun touhailee videoiden parissa. Tämä tavoite ei ole mikään ykköskategorian juttu, mutta tavoite kuitenkin. Kuhan saan vaan jonkin idean mitä teen ja mistä aiheesta. Tässäkin saa jeesata vinkkien muodossa. Jos saan noita biiseja purkkiin, niin sittenhän tämäkin on helppoa kauraa, mutta jos taas en, niin sitten aihe on todnäk. koskikalastukseen tai kokkailuun liityvä.

4. Piimälasillisen juonti
No, tämä nyt on tämmönen huumoriosastoon menevä juttu, mutta pientä pohjustusta. En oo koskaan tykännyt piimästä (enkä viilistä), toinen mitä en suostu syömään on läskinen tai valmiiksi marinoitu liha. Oon juonut piimää viimeksi noin 30 vuotta sitten, ollessani mummolassa. Olimme ruokapöydässä ja join vahingossa enoni lasista. Tämän jälkeen juoksin ulos sylkemään ja oksentamaan...että semmoset traumat =) No mutta miksi sitten joisin nyt? Koska eihän sitä tiedä miten makutottumukset ovat vuosien saatossa muuttuneet ja ennen kaikkea siksi, että piimä tekee kuulemma vattalle hyvvee. Tää nyt on tämmönen.


Tässäpä tämä näin lyhyesti. Tavoitteet ja haaveet ovat mielestäni sopivan haasteellisia, ei ainakaan liian mahottomia, kai? Ei tästä saa millään mitään sankaritarinaa, eikä se ole edes tavoitteenani. Olen ottanut itestäni strategiset mitat sekä vaa´alla että mittanauhalla, sekä räpsinyt vähän kuvia rungosta. Painon muutokset, lihaskasvu tai laihtuminen ei aina näy hetkessä, mutta kuvat saattavat paljastaa enemmän. Julkaisen näitä mittoja ja kuvia sitten kun siltä tuntuu. P40 alkakoon!