Ja kokeilu kannatti. Hunaja ja lohikala = todella hyvä yhdistelmä!
Tässä ohje lyhyesti kaikille jotka haluavat reseptiä kokeilla ja itelle muistiin tiätty. Voi tehä sitten toisenkin kerran vaikkapa vieraille. Oli kyllä sen verran hyvää, että kehtaa tarjota muillekin.
- 1-1,5kg lohi/taimen/kirjo filee. Fileoi ruodot ja evät pois ja nypi pihdeillä pystypiikit.
- Laita kala uunivuokaan ja kaada päälle kaksi purkkia ruokakermaa. ( yht.4dl)
- Ripottele päälle suolaa makutottumuksen mukaan.
- Ripottele myös reilusti tilliä ja ruohosipulisilppua.
- Tiputtele teelusikoilla hunajaa, oiskohan jotain 0,5-1dl.
- Sitten vaan kala uunin keskitasolle noin tunniksi ja 200 asteeseen.
- Kypsymisen aikana kannattaa valella kalaa kermalla. Tasaa makua eikä kala pääse kuivamaan.
- Heleppoa ku mikä ja todella hyvää!
Esivalmistelut tehty, uuni odottaa. |
Valmis. |
Sulattelin myös mikrossa satsin herneitä. Herneiden päälle kun laittaa pienen palan oikeata voita ja antaa sen sulaa ja sekoitaa, niin aika hyviä on nekin lisukkeina.
Paistelin myös muutaman kanttarellin, jotka löytyivät sattumalta eilen puolukan poimimisen yhteydessä.
Kiitos vinkistä, kokeilen viikonloppuna!
VastaaPoistaPia
Kerro toki sitten miltä maistui?
VastaaPoistaKokeilin ja tykkäsin, aion tehdä toistekin!
VastaaPoista