Punikkitatteja. |
Ajattelin kokeilla myös sienestystä pikkusen enemmän kuin aikaisimpina vuosina. Tässä ajattelin kuitenkin pysyä kohtuudessa ja kerätäkin vain omaan käyttöön, mikäli sattuu nyt edes jotain löytymään.
Takana on vasta pari-kolme puolentunnin pikapistoa metikön puolelle. Mukaan on lähtenyt kanttarelleja pari litraa ja viereisessä kuvassa olevia koivun- ja männynpunikkitatteja, joista koivuversiot päätyivät tänään ruokapöytään.
Valakiat hellas, notta oikee. |
|
Tein ruuaksi jauhelihamureketta jonne lisäsin mukaan pari viipaloitua ja esikeitettyä tattia. Punikit pitää kuulemma kiehauttaa, nottei tuu maha kipeeksi. Jos seuraavaa blogausta ei kuulu muutamaan viikkoon, niin ne ei sitten vissiin olleetkaan tatteja...
Jauheliha-tattimureke
800g jauhelihaa
2 mulukkua
2dl korppujauhoa
2 punikkitattia
mausteet:
-jauheliha
-pippurisekotus
-paprika
-yrttisekotus
-suola
Kaikki vaan sekasin ja uuniin parisataa astetta ja tunnin verran, niin se olis siinä. Riippuu tietty uunista jne. Mä laitoin tämän tosiaankin puuhellan uuniin ja pidin sopivia tulia reilun tunnin verran.
Oli muuten hyvän makusta. Sienet antoivat semmosen jännän säväyksen. Tähän astiset omakohtaiset kokemukset kun ovat rajoittuneet kanttareilleihin ja kaupan purkkituotteisiin, niin olihan tämä mukavaa vaihtelua. Murekkeen ja perunoiden lisäksi tein tietty kunnon ruskeaakastiketta ja sulattelin pakkasesta herneitä joiden päälle laitoin voin palan sulamaan ja makua antamaan.
Arvasin miten tulee käymään. Taju pois tunniksi. Ei myrkkysienten vuoksi vaan ihan vaan hyvän olon kuolaköllöö soffalla.
Ei taas liity otsikkoon millään tavalla, mutta silti täs ois pari kuvaa eiliseltä. Oli harvinaisen komia sateenkaari. Aarretta ei löytynyt.
SETA käyny terrorisoimassa logonsa meidänkin kylään. Ihguu. |
Aarretta ei löytynyt. Paitsi että muuten.. tarkemmin kun miettii, niin kaari osuu aika lähelle yhtä kanttarelli paikkaa. |
"Punikit pitää kuulemma kiehauttaa, nottei tuu maha kipeeksi. Jos seuraavaa blogausta ei kuulu muutamaan viikkoon, niin ne ei sitten vissiin olleetkaan tatteja..."
VastaaPoistaPikkasen olet väriä ohjeita saanut. Syötävää sellaisenaan mutta vaan muuttuu mustaksi kun saa olla ilam kanssa tekemisissä. Oikein on maistuvaa tekemäsi tyylilläkin ;)
Psycho
Arktisetaromit.fi sivustolla sanottiin näin: Punikkitatit kiehautetaan omassa liemessään täysin kypsiksi, sillä puutteellisesti kypsennettyinä ne voivat aiheuttaa joillekin pahoinvointia ja vatsakipua.
VastaaPoistaKiehautetaan omassa nesteessään? Tarkottaako tuo nyt, että ne pitää vaan saada kuumennettua kunnolla vai mitä? Ei nyt ryöpätä kuitenkaan?
Jo vuosia tullut meidän perheessä punikkeja käytetty nimenomaan murekkekeissa ja sooseissa. Ilman mitään ongelmaa. Tosin ollaan aina, kuten kaikki muutkin "ei ryöpättävät" sienet, kuivattu pannulla eli voisi olla sama kuin tuo "kiehauttaa omassa liemessä". Sama suomeksi on "kuivata" ne pannulla ennen pakastusta ;). Samoin me tehdään vaikka kanttareilleille ja suppiloille.
VastaaPoistaKo sienen suurin ongelma on ulkonäkö niille joille se ei ole tuttu.
Hyvä maku ja vaan toimii ainakin meillä :D
Tänäänkin niitä meni kurkusta alas eikä ole tullut tämäntämäntämäntämnäntämänt tämän hullumaksi....
Psycho