sunnuntai 6. tammikuuta 2013

ISKÄN MÖKÖTYSMAJA OSA 18 Pikamökötystä ja piirtelyä.

Sunnuntai. Ei oikein jaksanut mököttää koko päivää. Käytiin toukkien kanssa pulkkamäessäkin. No, en mä nyt koko päivää pystynyt olemaan poissa pajalta. Parin tunnin pikamökötys. Vähän lisää vaakakoolauksia ja villoja. Pojat taitelilivat lattiaan terveisiä seuraavalla purkajalle, joka toivottavasti en kuitenkaan ole minä ite. Mä pääsin oikein sisustelemaankin. Toin kämppään tuolin ja kitaran, mitä muuta sitä ihminen tarviikaan. Enempää en nyt jaksa tarinoida, vaan lyödään sitten kuvia senkin edestä.














2 kommenttia:

  1. Ilmeisesti oli tarkoitus tehdä vielä koolaus seinään ja villoitus?
    Nykyään uudet rakennukset tehdään niin että on kantava runko johon tulee eriste, sen päälle höyrynsulku ja tämän päälle tulee 50mm koolaus ja 50mm eriste.
    Tässä välissä on hyvä viedä sähköjohdot ym. jolloin ei ilmansulku rikkoudu, toisaalta jos ulkoseinässä on hapero 100mm purueriste niin saattaa tulla pommi rakenne koska kosteus pääsee jopa jäätymään siihen ilmansulun pintaan.

    Hienolta näyttää kyllä ja varmaan on voittaja fiilis kun pääsee uudella lattialla tekemään!

    VastaaPoista
  2. Jeps, juuri näin olen suunnitellut. Joka seinään tulee vaakakoolaus 2X2 ja 50mm villa väliin. Höyrynsulkupaperi tulee muualle, paitsi tuohon osaan, jossa on purut. Kaikkein selkeintä olisi purkaa myös tuo seinä atomeiksi, mutta ei millään viitsi/jaksa. Saas nähä miten käy. Uskoisin kuitenkin että ihan hyvin, sillä jos sisälämmön on tarkoitus olla 5-10 astetta, ja +15, silloin kun nukun siellä, niin riskit on pienempiä verrattuna esim. siihen että kämpästä tulisi +20asteinen ja jatkuvasti asuttu, jolloin kosteusprosenttikin olisi varmaan jotain aivan muuta.

    VastaaPoista